Nye kvælstofkort mangler faglige argumenter

Der er kommet nye kort for kvælstofreduktion, som kan skade landbruget i Danmark. Det er op til politikerne at beslutte, om de nye kort gør mere skade end gavn.

I denne uge kom det frem, at landbrugsforhandlingerne arbejder med nye kort for kvælstofreduktionen. Kogt ned betyder det, at et mindre areal skal bære den øget kvælstofreduktion, regeringen har lagt op til. Kortet kan ødelægge landbruget flere steder i Danmark.

I L&F Centrovice mener vi, at politikerne bør gøre op med sig selv, om de ville basere andre politiske beslutninger på så vagt og varierende et fagligt grundlag. Ministeren siger, at der skal flere virkemidler i spil, men når fagligheden på målet halter, er det svært at se, hvordan de nye kvælstofkort ikke bare gør mere skade end gavn.

Vi tilgår hele tiden omverdenen med højeste faglighed og bliver ved med at appellere til, at dansk landbrug tilgås på samme vis. Vi kunne jo spørge om disse varierende ”sandheder” omkring hvad der skal opnås, hvorhenne og hvordan ikke skulle skrottes fuldstændigt. Ville en minister lægge sig selv eller en af sine kære på operationsbordet og lade sig skære i, hvis den medicinske faglighed var lige så svingende, svag og ensidig. Det tror vi næppe.

Læs mere om landbrugsforhandlingernes nye kvælstofkort her

Torsdag kunne LandbrugsAvisen desuden berette om et mere detaljeret kvælstofkort, der viser de områder, som rammes hårdest. Se kortet og læs mere om det her