Lokale tiltag får opmærksomhed fra Christiansborg

Fra venstre: Anders Kronborg (Socialdemokratiet), Torben Povlsen (L&F Centrovice), Lars Iversen (L&F Centrovice) og Erling Bonnesen (Venstre)

Paradigmeskiftet i dansk landbrugspolitik giver plads til brede samarbejder om grønne løsninger. L&F Centrovice holdt mandag møde på Stige Ø, som blandt andet gæstede folketingspolitikere. 

Det er slut med at grave grøfter i dansk landbrugspolitik. Efterårets landbrugsaftale markerer et paradigmeskifte i dansk landbrugspolitik, hvor en historisk bred kreds af partier i folketinget vil samarbejde om at finde løsningerne.  

Mandag mødtes Socialdemokratiets fødevareordfører, Anders Kronborg, og Venstres landbrugsordfører, Erling Bonnesen, med L&F Centrovice for at diskutere, hvordan landbruget kan leve op til opgaverne i den brede aftale, og hvad Christiansborgs politikere kan gøre for at opgaverne bliver løst.  

– Den brede politiske landbrugsaftale gør, at der er ejerskab og konsensus, og at man kan sætte sig ned og snakke om tingene. Det skaber nogle stabile rammevilkår. Det gør, at man også fremadrettet ved, at der nogle langsigtede muligheder for at investere, og at man kan være tryg ved landbrugspolitikken i Danmark, siger Socialdemokratiets fødevareordfører, Anders Kronborg. 

– Det er klart, at der stadig er steder, hvor partiernes udgangspunkter er forskellige, men vi finder ind til at få nogle fælles løsninger, og det er vigtigt. På den måde kan vi stadig sikre et stor eksportorienteret fødevareerhverv i fremtiden, samtidig med at vi passer godt på vores natur og miljø, siger Venstres landbrugsordfører, Erling Bonnesen. 

Odense Fjord Samarbejdet er et eksempel på, hvordan paradigmeskiftet også slår igennem lokalt. Her har forskellige parter med forskellige interesser sat sig sammen og samarbejder om ét fælles mål; at opnå god økologisk tilstand i Odense Fjord. 

Se videoen fra mandagens møde her.