Kampen om de dygtige medarbejdere: Søg tilskud til at forbedre arbejdsmiljøet

Kunne det være noget for dig at få tilskud til at forbedre arbejdsmiljøet på din bedrift? Lige nu er det nemlig muligt at få del i en arbejdsmiljøpulje der i årene 2021-2023 uddeler 105 millioner kroner om året ud fra først til mølle-princippet.

De nyeste tal for ledigheden i Danmark ligger på 2,8 pct. Det er det laveste tal siden 2008. Helt konkret betyder det, at de fleste brancher har udfordringer med at rekruttere de ansatte, der er behov for. Derfor handler det om at være kreativ

En af de ting, der kan have en positiv indvirkning på at tiltrække og fastholde ansatte, er arbejdsmiljøet. Og netop det sætter en ny arbejdsmiljøpulje fokus på. Her er det muligt at søge midler inden for områderne forebygge fysisk og psykisk nedslidning, arbejdsulykker, sundhedsfremme i form af fysisk træning samt leje og afprøvning af tekniske hjælpemidler i driften, som kan forbedre det ergonomiske arbejdsmiljø samt reducere risiko for arbejdsulykker.
Landmand og bestyrelsesmedlem i L&F Centrovice, Martin Boe, er en af dem, der aktivt arbejder på at forbedre arbejdsmiljøet på sin bedrift og som har søgt flere af arbejdsmiljøpuljerne.

– Det er en utrolig god pulje, fordi det i sidste ende gavner mine ansatte. Alternativet var, at der måske var nogle ting man ikke fik investeret i, men her er der netop en oplagt mulighed for at udvikle sin arbejdsplads i en retning, hvor der er mere fokus på sikkerheden for de ansatte. Samtidig har svartiden på mine ansøgninger været utrolig kort, lyder det fra Martin Boe Madsen.

Der er næsten ingen grænser for, hvad man kan søge til i puljen. Det kunne f.eks. være hæve-sænke-borde, en mælketaxa eller robotter, der kan hjælpe med opgaver til at forbedre arbejdsmiljøet for de ansatte. 
I kan finde mere info på Arbejdstilsynets hjemmeside:
https://at.dk/arbejdsmiljoearbejdet/arbejdsmiljoepuljen/