Til dette års Det Fynske Dyrskue vil besøgende både møde det velkendte dyrskue samt et væld af nye tiltag. Heriblandt et stort parkområde med street food, hyggelige små oaser, en udelivsmesse under åben himmel og flere scener med oplæg og underholdning.
Det Fynske Dyrskue bevarer traditionerne tro deres fokus på grise, køer og traktorer – derudover vil der i år sættes fokus på det moderne landbrug.
”Vi holder fast i rødderne, for Det Fynske Dyrskue er en fynsk kulturinstitution gennem 140 år. Men vi vil forsøge at lægge det lidt støvede image fra os og tænke i nye, kreative baner for virkelig at bringe dyrskuet ind i det 21. århundrede,” siger dyrskuechef, Anita Christoffersen.
De nye innovative tiltag består blandt andet af den nye erhvervsklub og afholdelsen af den anerkendte kokkekonkurrence, Schiøtz Prisen, som i år bliver afholdt på dyrskuet.
Erhvervsklub
Et af de nye tiltag bliver en erhvervsklub, hvor det gængse erhverv og landbrugets erhverv kan mødes og netværke. Det bliver et sted, hvor land og by kan mødes, da ønsket med erhvervsklubben er at samle det gængse erhvervsliv med landbrugserhvervet – herunder lokale erhvervsdrivende fra mindre og større byer. Som medlem af erhvervsklubben vil der være adgang til VIP-loungen under dyrskuet og i løbet af året, vil du blive indbudt til virksomhedsbesøg, spændende oplæg og andre netværksarrangementer.
Schiøtz Prisen
Den prestigefyldte kokkekonkurrence Schiøtz Prisen bliver for første gang nogensinde afholdt på Det Fynske Dyrskue – med et tvist af udeliv og med fokus på den grønne omstilling.
Prisen, som er opkaldt efter Albanis grundlægger Theodor Schiøtz, er en ambitiøs kokkekonkurrence og en hyldest til det fynske spisekammer, hvor professionelle kokke fra den øverste hylde skal fortolke de fynske fødevarer og lade øl indgå i deres retter.
Men for Det Fynske Dyrskue og Albani Fonden, der støtter konkurrencen økonomisk, har det været særligt vigtigt i år at trække konkurrencen i en grønnere retning samt gøre den mere jordnær for publikum ved at indlægge en række benspænd.
Derfor tager de konkurrencen ud i naturen og sætter fokus på lokale fødevarer og energibesparende tilberedningsmetoder, blandt andet over bål.
Konkurrencen bliver afholdt d. 11. juni 2023, hvor man kan overvære konkurrencen og efterfølgende smage på herlighederne.
Vil du være med?
Hvis du har lyst til at være med, når dette års Det Fynske Dyrskue løber af stablen, har du flere muligheder:
Blev medlem af erhvervsklubben. Kontakt Anita Christoffersen, dyrskuechef, på anch@fynsklandbrug.dk eller 50956736.
Lej en standplads. Du kan læse mere om standpladser her.
Besøg Det Fynske Dyrskue som gæst og oplev alle de nye tiltag. Læs mere her.