Åbent landbrug i september – vi søger værter

Søndag den 18. september bliver danskerne igen indbudt til Åbent Landbrug. I har mulighed for at blive værter og vise det fynske landbrug frem til de mange interesserede. Som værter kan der vælges mellem to koncepter. 

Børn til Åbent Landbrug 2019 i Egtved.

Sidste år var flere fynske værtspar klar til at byde danskerne velkommen ind til Åbent Landbrug i september – og med stor succes. Udover fornøjelsen af at kunne vise sin bedrift frem for interesserede danskere, giver det en enorm goodwill i lokalsamfundet at åbne op og vise sit landbrug frem.   

Sidste år var Åbent Landbrug en stor succes med over 55.000 tilmeldte danskere.  

På Fyn blev de fire gårde, som slog stalddørene op, også hjulpet af flere frivillige foreninger, der solgte mad, kage og kaffe i boderne og spredte god stemning blandt de besøgende.   

På de fynske gårde Lykkeshold i Harndrup, Højvang i Gislev, Bakkegaard i Ejby samt Rødme Nygaard i Stenstrup blev der fortalt om dagligdagen på landet med dyr og maskiner og vist rundt i staldene. Derudover var det også muligt at opleve gårdene og dens aktiviteter på egen hånd. Dalum Landbrugsskole og Kold College åbnede også op på dagen for nysgerrige danskere.  

Også TV2 Fyn var til Åbent Landbrug hos Klaus Jørgensen på hans gård Højvang i Gislev. Her var Klaus begejstret for de nysgerrige spørgsmål fra de besøgende og fortalte TV2 Fyn om den mere bæredygtige produktion på gården og hvordan han til dagligt arbejder for at klimaoptimere gården. 

TV 2 Fyn var på besøg og I kan se indslaget her

I år kan I som værter vælge mellem to koncepter: 
 
1. Åbnet hus der er i stil med det klassiske Åbent Landbrug. Her deles dagen i to, og så er der to grupper som har mulighed for at booke sig ind. Enten fra 10-13 eller 13-16. Værten beslutter selv antallet af deltagere. 

2. Rundvisning kl. 10, 11:30, 13 og 14:30 for grupper på 10 til 50 personer, der møder op til planlagte rundvisninger. Værten beslutter selv antallet af deltagere. 

Kunne du tænke dig at blive vært ved dette års Åbent Landbrug som afholdes søndag den 18. september 2021, så skal du kontakte Luise Søvrup på 22944128. 

Sidste frist for tilmelding er 28. marts.