Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Rådgivning  →  Strategi og ledelse  →  Aktuelt  →  Hvordan motiverer, udvikler og fastholder du dine medarbejdere?

Hvordan motiverer, udvikler og fastholder du dine medarbejdere?

Der er mangel på arbejdskraft i landbruget, så du har desværre ikke eneret på de dygtige medarbejdere, du har. Men kampen er ikke tabt på forhånd, for du kan gøre en masse for at holde på dine medarbejdere.

Undersøgelser viser, at medarbejdere, der er motiveret og føler, de udvikler sig fagligt og personligt ofte forbliver på deres arbejdsplads længere tid. Og faktisk tæller motivation og arbejdsglæde ofte højere end lønnen. Så der er ganske god fornuft i at gøre lidt ekstra for dine medarbejdere for at fastholde dem. Undersøgelser viser også, at højt motiverede og glade medarbejdere er mellem 52% og 127% mere effektive, end medarbejdere, der blot er gennemsnitligt motiverede (Kilde).

Der er altså god grund til at kaste lidt tid og overvejelser i, hvordan du motiverer, udvikler og fastholder dine medarbejdere. Der er mange ting, der spiller ind i forhold til, om dine medarbejdere føler sig glade for jobbet, f.eks. betyder anerkendelse, tillid og interesse ofte en del for arbejdsglæden. Overvej f.eks.: Anerkender du dine medarbejdere? Oplever medarbejderne arbejdspladsen som retfærdig? Viser du dem tillid? Og viser du interesse i dem? En måde at vise gode hensigter for dine medarbejdere er at tilbyde dem at deltage i en erfa-gruppe.

Ved at give dine medarbejdere mulighed for at deltage i en erfa-gruppe viser du, at du interesserer dig for dem både personligt og fagligt. Deltagere i erfa-grupper får faglig viden, de kan bruge i deres arbejde, men også et socialt netværk med andre, der i hverdagen står i samme arbejdssituationer, som de selv gør.

Når dine medarbejdere deltager i en af vores erfa-grupper får de:

 • Faglige og inspirerende oplæg tilpasset gruppens vidensniveau
 • Vidensdeling og faglige diskussioner
 • Inspiration til staldgangen eller marken
 • Netværk
 • Mulighed for faglig udflugt
 • Hjemmeopgaver og opfølgning på disse

Noget af det basale, men meget givende ved en erfa-gruppe er, at det giver et afbræk fra hverdagen, og det giver ny energi til arbejdet.

Ring til din konsulent eller en af de konsulenter, som du ser i højre side, og hør mere om mulighederne for at dine medarbejdere kan deltage i en erfa-gruppe. Vi har erfa-grupper både på dansk og engelsk.

Her ser du et udpluk af erfa-grupper:

 • KvægNøgle-erfa-grupper
 • Erfa-gruppe for kalvepassere
 • Erfa-gruppe med fokus på holdbarhed hos køer
 • Erfa-gruppe for driftsledere på svinebesætninger
 • Erfa-gruppe for udenlandske medarbejdere

Bemærk det er dog ikke alle erfa-grupper, der er åbne for tilgang lige i øjeblikket.

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve