Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Rådgivning  →  Strategi og ledelse

Strategi og ledelse optimerer din forretning

I en travl hverdag, er det vigtigt, at det er dig, der styrer forretningen og ikke travlheden, der styrer dig.

Vil du selv tage den overordnede styring af din forretning, er strategi og ledelse to helt afgørende faktorer. I takt med udviklingen inden for landbruget er der heldigvis kommet øget fokus på netop strategi og ledelse på lige fod med de faglige områder som husdyr, planter og økonomi.

Strategien viser vejen mod målet

Strategien definerer den vej, virksomheden skal gå for at nå de definerede mål. Strategien hjælper til at holde fokus og retning i alle beslutninger for indehaveren og fungerer samtidig som vigtigt pejlemærke for medarbejderne. Den kan beskrive virksomhedens mission, vision og værdier, samt hvilke tilvalg, fravalg og konkrete handlinger, der skal til, for at realisere virksomhedens beskrevne mål.

En strategiplan, som bliver fulgt, er samtidig et overbevisende værktøj ved møder med bank og kreditforening.

God ledelse betaler sig

I landbruget er medarbejderne en vigtig ressource, der kan udgøre nøglen til succes eller det modsatte.  Men for at få medarbejderne til at trives og arbejde optimalt, er du nødt til at være bevidst om eksempelvis, hvordan du kommunikerer med medarbejderne, hvordan du motiverer dem, hvordan du roser eller kritiserer dem, hvordan du belønner eller straffer, og hvordan du definerer rammerne, som de kan arbejde inden for.

Hvad er så forskellen på de virksomheder, der er gode til ledelse, og virksomheder, der ikke er gode til ledelse. Klarer de sig bedre, laver de større overskud og er de mere langtidsholdbare?  Med andre ord, hvorfor skal man som landbrug overhovedet arbejde målrettet med ledelse?

Svaret er klart – virksomheder, der er gode til ledelse, klarer sig bedre både effektivitetsmæssigt og økonomisk. De har en langt mere stabil medarbejderskare, som er med til at sikre kontinuitet i virksomheden. Derfor er sandsynligheden for at klare sig gennem kriser bedre, fordi man har et stabilt fundament.

God ledelse kræver indsigt i sig selv og andre samt en række værktøjer, som man kan tilegne sig på forskellig vis.

Vi tilbyder

Hos Centrovice kan vi tilbyde dig flere former for rådgivning, sparring og kurser inden for strategi og ledelse:

 

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve