Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Rådgivning  →  Aktuelt  →  Seks gode råd inden du indgår en ny elaftale

Seks gode råd inden du indgår en ny elaftale

Konkurrencen på elmarkedet er hård, og mange elsælgere går meget aggressivt til værks i kampen om at få elaftalerne i hus. Desværre betyder det også, at det der skulle være god vejledning kommer til at minde mere om vildledning, og at nogen sælgere går så langt som at flytte kunder til andre el-skaber uden kundernes accept.

Derfor anbefaler vi også, at du følger nedenstående råd, hvis du bliver kontaktet af en elsælger eller overvejer at skifte elleverandør.

1. Få tilbuddet på skrift

Det kan være svært at vurdere, om der reelt er tale om en god aftale i forhold til den, du har i dag. Derfor er det vigtigt, at du får tilbuddet tilsendt, så du i ro og mag kan sætte dig ind i det. Husk blandt andet at se på hvad du skal betale i abonnement til elhandleren, bindingsperioden og abonnementsvilkårene.

2. Sammelign el-produkter på www.elpris.dk

Alle elhandlere har pligt til at lægge alle deres produkter frem på Elpris.dk. Her har du altså mulighed for at få overblik over de forskellige elprodukter, du kan vælge imellem. Husk at taste dit faktiske årlige elforbrug ind, så du får det mest retvisende billede af, hvilket elprodukt der er billigst for dig.

3. Overvej om du vil have fast eller variabel pris

Vælger du fast pris, er du sikker på, hvad prisen bliver i leveringsperioden. Men samtidig binder du dig også til prisen i hele kontraktperioden. Hvis du derimod vælger variabel pris, svinger prisen op og ned i takt med prisudviklingen på det bagvedliggende engrosmarked. Du ved altså ikke, hvordan prisen vil udvikle sig på sigt, og påtager dig på den måde også en risiko. På elpris.dk kan du se, hvordan priserne har udviklet sig for de enkelte produkter.

4. Tjek prisen på lang sigt

Hvis du vælger et introduktionstilbud, som giver dig en særlig lav fast pris, skal du huske at tjekke, hvad der sker med prisen på sigt. Typisk vil prisen nemlig stige efter den første leveringsperiode.

5. Vær opmærksom på at de fleste omkostninger er låst

Husk at det kun er selve elektriciteten og abonnementet til elhandleren, du kan spare penge på ved at skifte elaftale. Afgifterne til staten og betalingen til vedvarende energi (PSO) eller transport af strømmen (net- og transmissionsomkostning), er alle fastlagt via lov eller regulering.

6. Få uvildig rådgivning

Det kan være rigtig svært at gennemskue de enkelte tilbud, og derfor er det en god idé at tage en ekspert med på råd. Hos Centrovice tilbyder vi uvildig energirådgivning vedrørende dit elforbrug. Vi kan hjælpe dig med at analysere dit elforbrug og vurdere tilbuddene fra elleverandørerne, så du får den aftale, som passer bedst til både dit behov og din pengepung.

 

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve