Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Rådgivning  →  Aktuelt  →  Ny pulje for husstandsvindmøller åbner den 3. maj 2017

Ny pulje for husstandsvindmøller åbner den 3. maj 2017

Energinet har netop offentliggjort, at det fra den 3. maj 2017 til og med den 14. juni 2017 igen er muligt at søge om støtte til overskydende elektricitet fra husstandsvindmøller i perioden 2017.

Puljen er på 1 MW, og der kan kun opnås støtte til husstandsvindmøller, som endnu ikke er etableret. Det betyder, at du skal søge om tilsagn om støtte, før projektet er påbegyndt. Som ansøger skal du have indgået en købsaftale, der er betinget af opnåelse af tilsagn om støtte. Det vil sige, at det skal være muligt for dig, som køber, at komme ud af aftalen, såfremt du ikke får del i puljen.

Derudover skal du være opmærksom på, at det ikke er muligt at opnå støtte, hvis du har modtaget eller har tænkt dig at modtage anden offentlig støtte. Det betyder f.eks., at du ikke kan modtage støtte samtidig med, at du gør brug af håndværkerfradraget.

Ansøgningsprocedure

Du skal have et tilsagn om støtte fra Energinet.dk, inden du påbegynder dit projekt.

Når Energinet.dk anslår, om en ansøger er berettiget til tilsagn om støtte, vurderes den såkaldte ”tilskyndelsesvirkning”. Det betyder kort sagt, at det bliver vurderet, om ansøgeren har brug for støtte, for at projektet kan blive til noget, og at støtten er afgørende for, at møllen kan blive sat op.

Energinet offentliggør ansøgningsmateriale, så snart den nye bekendtgørelse er godkendt.

Læs mere på Energistyrelsens hjemmeside eller kontakt os, hvis du har spørgsmål til puljen, ansøgningsprocessen mm.

 

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve