Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Rådgivning  →  Svin  →  Aktuelt  →  Svinepest breder sig - vær obs på karantænereglerne

Svinepest breder sig – vær obs på karantænereglerne

Afrikansk svinepest, der er dødelig over for svin, breder sig i de østeuropæiske lande. Derfor er det vigtigt, at du tager dine forholdsregler i forhold til udenlandske medarbejdere, der bliver ansat eller har været hjemme på ferie.

Konkret er det vigtigt, at overholde de gældende danske smittebeskyttelsesregler (karantæne), så du hindrer, at svinepesten – og andre smitsomme sygdomme – smitter din besætning.

Der er 4 danske gældende smittebeskyttesesregler:

  • 12 timers karantæne ved ophold i udlandet og til man må gå ind i besætning igen, hvis man har været i lav-risiko lande. Lav-risiko lande er lande indenfor EU uden restriktioner.
  • 24 timers karantæne ved ophold i udlandet, hvis man har været i høj risiko lande. Høj-risiko lande er lande udenfor EU samt Grækenland, Italien, Polen, Estland, Letland, Litauen, Bulgarien, Ungarn og Rumænien.
  • Inden adgang til besætningsområdet skal der skiftes tøj og sko, og man skal have været i bad.
  • Fødevarer, jagttrofæer og levende dyr medtaget fra udlandet må IKKE være i besætningsområdet.

Vores anbefaling går dog et skridt videre. Nemlig 48 timers karantæne ved ophold i de østeuropæiske land og kontakt med svin – gælder både personer og biler. 

Opmærksomheden skal desuden skærpes på forbuddet mod affaldsfodring i hele EU. 

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve