Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Rådgivning  →  Svin  →  Aktuelt  →  Tjek vognen - så vi holder svinepesten ude af Danmark

Tjek vognen – så vi holder svinepesten ude af Danmark

Det vil få nærmest uoverskuelige konsekvenser, hvis svinepest når Danmark. Derfor har vi alle et medansvar for at holde det ude af landet.

En af de helt store smitterisici er de mange biler, der transporterer grise til områder med svinepest, eller områder der støder op mod områder med svinepest. Derfor er der krav om, at disse bliver vaskes og desinficeres, før de igen kører til en dansk stald. Ved denne vask får den enkelte bil udstedt et vaskecertifikat med angivelse af, hvornår der igen må læsses grise på vognen.

Før udlevering af grise er det ekstremt vigtigt, at dette certifikat tjekkes. Har lastbilen ikke et certifikat, kan du kontrollere certifikatet på app’en ”Tjekvogn”. Her indtaster du bilens registreringsnummer, og herefter kan du se bilens certifikat.

Har du spørgsmål til vaskecertifikatet eller mangler du inspiration til, hvordan du sikrer, at transporterne kontrolleres i din besætning? Så kontakt din svinebrugskonsulent.

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve