Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Rådgivning  →  Svin  →  Aktuelt  →  Større slagtesvinestalde giver bedre forretning

Større slagtesvinestalde giver bedre forretning

Der er store gevinster forbundet med at producere slagtesvin i nye, store staldanlæg. Det viser tal fra Landbrug & Fødevarer. Derfor opfordrer Videncenter for Svineproduktion nu både slagtesvineproducenterne og realkreditinstitutterne til at investere.

De seneste syv år har strukturudviklingen i den danske slagtesvinesektor stået stille. Det betyder, at de staldanlæg, der i dag produceres slagtesvin i, er små og i mange tilfælde forældede. I følge Videncenter for Svineproduktion under Landbrug & Fødevarer, er det helt essentielt for at sikre en fremtidig svineproduktion i Danmark, at der kommer gang i byggeriet hos svineproducenterne:

”Gravemaskinerne skal i gang hurtigst muligt. Der er en god fremtid for svineproduktion i Danmark, men det kræver, at vi får skiftet de gamle staldanlæg ud med nye. De skal både være mere moderne og større. Det vil sikre de stordriftsfordele, som mange producenter i dag ikke har, fordi deres stalde er for små, og så vil det være til gavn for miljøet”, siger direktør i VSP Claus Fertin.

En gennemsnitlig dansk slagtesvinestald har i dag under 1000 stipladser. Beregninger fra Landbrug & Fødevarer viser, at omkostningerne ved at gå fra 1000 stipladser til 8000 stipladser i stalden vil give landmanden 50 kroner ekstra i sparede omkostninger per slagtesvin.

”De her stordriftsfordele er helt essentielle for fremtidens slagtesvineproduktion, og de vil øge producenternes rentabilitet betragteteligt. Desværre er tiderne lige nu så svære i branchen, at man ikke tør investere i det man betragter som en usikker fremtid. Men der er en lys fremtid for svineproducenterne. Det kræver mod fra producenterne og investeringsvilje fra banker og realkreditinstitutter. Nye og store stalde er fremtiden”, understreger direktør i VSP Claus Fertin.

I dag er mere end 80 procent af slagtesvinene opstaldet i små og mellemstore stalde, der er bygget før 2007.

”Vi tror på svinesektoren”
Hos realkreditinstituttet DLR deler man VSP’s syn på fremtidens muligheder for danske svineproducenter. DLR har siden 1960 især ydet realkreditlån til landbruget.

”Vi har, siden vi blev oprettet, troet på dansk svineproduktion, vi tror på dansk svineproduktion i dag, og vi er sikre på, at vi også har en stor og økonomisk sund sektor i fremtiden. Derfor er der ingen tvivl om, at DLR vil lave rentable investeringer i fremtidens slagtesvineproduktion. I DLR har vi set mange op- og nedture for svineproducenterne igennem årene. Og selvom der lige nu er forsigtighed med at lave store investeringer, så er jeg sikker på, at der er gode forretningsmuligheder for både svineproducenterne og DLR i erhvervet i fremtiden”, siger administrerende direktør i DLR Bent Andersen.

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve