Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Rådgivning  →  Svin  →  Aktuelt  →  Korn og andre råvarer i amerikanersiloer

Korn og andre råvarer i amerikanersiloer

Fyldning, opblanding og beluftning

Opblanding til en homogen vare kræver naturligvis en tilstrækkelig blandetid i siloen. Det anbefales at blande i 8-10 dage, altså 190-240 timer. Våde råvarer kræver længere omrøringstid, men det passer ofte med, at tørringstiden jo også forlænges og dermed vil omrøringstiden automatisk blive forlænget.

Siloen må aldrig fyldes over omrørebommen, heller ikke efter omrøring. Det kan være fristende, men man risikerer at ødelægge omrørebommen pga. de store kræfter, der er i spil i siloen.

Husk, at korn opbevaret i amerikanersiloer skal beluftes hver tredje uge hele året rundt. Det er vigtigt, at beluftningen sker med kold luft og at der samtidig omrøres.

Forrensning og efterrensning

Principielt foretrækkes en forrenser, men i praksis er efterrensere langt mere udbredte. Rensning reducerer slitagen i anlægget og især foderpumper, ventilgummi m.v. skal skiftes med længere mellemrum.

Skidt under gulvet

På grund af beluftningen vil skidtet under gulvet ofte være meget tørt og derfor vil der ikke være svampevækst i denne del. Med brug af en lommelygte er det muligt at kigge ned gennem gulvet i en tom silo og danne sig et indtryk mængden og kvaliteten af det støv, der ligger herunder.

Giver ovenstående anledning til spørgsmål er du velkommen til at kontakte os.

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve