Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Rådgivning  →  Svin  →  Aktuelt  →  Faldgruber ved foderhygiejne - dine svins produktivitet afhænger af godt og frisk foder!

Faldgruber ved foderhygiejne – dine svins produktivitet afhænger af godt og frisk foder!

Middelmådige produktionsresultater og uforklarlige sygdomsudbrud kan skyldes problemer med foderhygiejnen. Hvis der sker pludselige dødsfald med gaspustere forårsaget af universel tarmblødning og hyppigere forekomst af rectalprolaps, bør alarmklokkerne ringe. Det kan være tegn på dårlig foderhygiejne, hvor foderet undervejs i transporten fra silo til udfodring i krybben bliver forurenet. Her starter et større detektivarbejde med at finde årsagen til problemerne.

Der er to områder, som har væsentlig indflydelse på produktionsresultaterne. Den ene er dannelse af toksiner i siloer, transportudstyr og mølleriudstyr. Den anden er uønsket mikrobiologisk aktivitet i blandekar og vådfoderstrenge. Det vigtigste for at forebygge problemer med hygiejnen er, at have fokus på rengøring og prioritere at rengøring bliver gjort – også i travle perioder.

Hvis du har pludselige sygdomsudbrud, som ikke umiddelbart kan forklares, eller hvis du vil gennemgå dit foderanlæg og optimere foderets kvalitet, så kontakt din svinebrugskonsulent. I kan sammen finde faldgruberne og forbedre dine svins sundhed.

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve