Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Rådgivning  →  Svin  →  Aktuelt  →  Bytte, bytte pattegrise?

Bytte, bytte pattegrise?

I den landsdækkende gruppe af farestaldsrådgivere har vi i løbet af efteråret 2014 gennemført et demonstrationsprojekt, som skulle vise, at den for mange velkendte anbefaling om ikke at bytte rundt på pattegrisene efter kuldudjævning, stadig var gældende. Otte besætninger deltog i projektet.

Resultaterne viste, at anbefalingen om ikke at sætte nye grise ind i kuldene efter kuldudjævning ikke længere skal tages helt så bogstaveligt. Er der mangel på farestier, kan det være en god idé at flytte en ny gris ind i et kuld, hvor en pæn gris f.eks. er blevet klemt. Bytteriet bør dog ikke tage overhånd, eftersom kuldets rangorden forstyrres hver gang, der sættes en ny gris ind i kuldet. Det påvirker fravænningsvægten på alle grisene i kuldet negativt.

Herfra skal lyde et håb om, at alle gør sig umage med kuldudjævningen, valget af ammesøer og opsamlingssøer samt sikring af raske søer – også i weekenderne – da dette klart reducerer behovet for senere at bytte grise eller samle grise fra.

Kontakt din farestaldsrådgiver Lone Grube Hansen eller læs mere om emnet i Hyologisk Februar.

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve