Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Rådgivning  →  Svin  →  Aktuelt  →  Ændrede velfærdsregler for sohold og miljøgodkendelse

Ændrede velfærdsregler for sohold og miljøgodkendelse

Overvejer du at udvide soholdet i de kommende år? Så er det en god ide at ansøge om en miljøgodkendelse inden 1. januar 2015. 
 

1. januar 2015 træder ny lov for nye stalde og stalde, der undergår større ombygning, i kraft. Den nye lov betyder, at goldsøer, gylte og drægtige søer skal gå løse i perioden fra fravænning til 4 uger efter løbning.

I praksis betyder det, grisene skal gå løse i hele perioden fra fravænning til 7 dage før faring. Det er dog tilladt at opbokse goldsøer 3 dage omkring løbning, hvis det er nødvendigt for at begrænse skader på søerne pga. opspring.

Hvad betyder det i din stald?

I et sohold med en boks pr. so betyder de nye regler, at der skal bygges ca. 1,5 m2 mere pr. so i forhold til en traditionel løbekontrolafdeling. I en besætning med 1000 søer betyder det, at der er behov for yderligere ca. 420 m2, eller hvad der svarer til en tilbygning til omkring 1.100.000 kr.

Send din ansøgning afsted i dag

Overvejer du at udvide soholdet i de kommende år, er det en god ide at ansøge om en miljøgodkendelse inden 1. januar 2015. Har du indsendt en projektansøgning inden skæringsdatoen, gælder de nye regler nemlig først fra 2035, for det pågældende projekt, og dermed bevarer du friheden til at vælge, om du vil have 4 ugers kontrolafdeling eller ej. I 2035 er loven fuldt im-plementeret og gældende for alle stalde.

Få hjælp til din ansøgning

Kontakt din svinebrugs- eller miljøkonsulent, hvis du vil have hjælp til indhente miljøgodkendelse allerede i år. Vi kender reglerne og kan hjælpe dig med din ansøgning.

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve