Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Rådgivning  →  Socialøkonomi  →  Aktuelt  →  Høst betyder sæson for arbejdsulykker - er du sikret godt nok?

Høst betyder sæson for arbejdsulykker – er du sikret godt nok?

Høsten er i fuld sving, og det betyder også, at sæsonen for arbejdsulykker er gået i gang nu. I den travle og hektiske tid er det ekstra vigtigt, at forsikringerne er i orden. Mange landmænd er imidlertid ikke klar over, at den lovpligtige arbejdsskadesikring, som man skal have på sine medarbejdere, ikke dækker landmanden selv og dennes evt. medarbejdende ægtefælle.

Tror du også, du er dækket?

Mange landmændhar en forsikring for tab af erhvervsevne (TAE), men er ikke forsikret mod arbejdsskade.  De tror, at de enten var dækket af forsikringen på medarbejderne, eller er tilstrækkeligt dækket ind af deres ’tab af erhvervsevne-forsikring’. Derfor kan det også blive en ubehagelig overraskelse at anmelde en skade/erhvervssygdom til Arbejdsmarkedets Erhvervssikring. Man risikerer nemlig, at de ikke vil anerkende skaden med den begrundelse, at der ikke er tegnet en forsikring for arbejdsskade på egen person.

Forsikringer dækker forskelligt

Arbejdsskadesikringen (TAE) dækker  typisk, hvis arbejdsevnen bliver nedsat med mere end 50 pct., hvorimod en arbejdsskadeforsikring kan dække en méngrad helt ned til 15 pct.

Der vil dermed være større risiko for, at man skal gøre brug af den arbejdsskadeforsikring, som mange fejlagtigt tror, de har.

Er du i tvivl, om du er sikret godt nok imod arbejdsskader, så tag din økonomirådgiver med på råd.

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve