Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Rådgivning  →  Økonomi  →  Summax e-arkiv og e-faktura  →  Det si'r kunderne

Det ikke længere en pestilens at lave regnskab

Helge Hansen driver sammen med hustruen Lotte en minkfarm med 4.000 avlstæver ved Fåborg. Det har han gjort i snart 30 år, og lige så længe har Helge hadet at lave regnskab. Men i efteråret fik han installeret Summax, og det har ifølge Helge gjort det både lettere og sjovere at klare regnskabet.

Interesserer du dig for computere?

Nej, det gør jeg ikke. Jeg ville ønske, jeg kunne meget mere, for der er så meget, jeg ikke kan. Jeg er ikke superbruger. Langt fra.

Hvornår prøvede du SUMMAX første gang?

Det var faktisk midt i pelsningen, hvor vi har allermest travlt. Der kom en rådgiver forbi og installerede det, lige inden vi skulle i gang med at sortere mink i oktober. Og så havde jeg faktisk ikke tid til at arbejde med det igen, før vi nåede hen i december, så der gik faktisk to måneder, hvor jeg slet ikke kiggede på det, men det gik alligevel. Og da jeg kom i gang, syntes jeg faktisk, det virkede rimelig logisk

Hvad synes du om Summax?

Jeg synes faktisk at konceptet er ret godt, og Centrovice gør meget for at hjælpe os på vej. Rådgiverne kan jo sidde på kontoret og fjernstyre min computer, så der har været god support. Det har fungeret fint, og Lotte har da ikke hørt mig bande over det endnu. Det er et godt tegn.

Helge-Hansen_DSC_5802

Skulle du have nyt IT-udstyr for at komme i gang?

Nej, det var ikke nødvendigt. Jeg havde lige fået ny computer og troede egentlig også, at jeg skulle have en ny scanner, men det var altså ikke nødvendigt. Morten, som var her for at installere Summax, fik det sat op, så den kunne lave de PDF-filer, der skulle bruges. Men jeg har investeret i en ekstra skærm. Det er nødvendigt.

Var det besværligt at komme i gang med Summax?

Jeg var lidt bange for, at jeg gabte over for meget på én gang. Men jeg syntes ikke det var så galt, da jeg først kom i gang. Når man kigger på programmet, kan det godt se uoverskueligt ud. Alle de faneblade med ’kvæg’, ’svin’ og ’privat’. Og vi har jo hverken kvæg eller svin, så det skal man bare se bort fra. Faktisk skal man kun bruge indbakken og fanen med regnskabsbilag. Det er de to bakker, jeg koncentrerer mig om.

Hvordan fungerer Summax?

Det smarte ved Summax er, at jeg ikke skal sidde printe alle de bilag, jeg får på mail, ud, lægge dem over i en stak, få dem betalt – og så sortere dem igen. Nu sidder jeg i min homebank og betaler regningerne, og når jeg har gjort det, ligger jeg dem over i regnskabsbilaget – og så skal jeg ikke spekulere mere på det. Det eneste jeg skal gøre, er at kontrollere betalingsdatoen og det beløb, der bliver betalt. Det er sommetider programmet læser forkert, så det skal man lige være opmærksom på, men hvis jeg tjekker de to ting, er det sådan set i orden.

Hvor lang tid tog det at lave regnskab, inden du fik Summax?

Førhen lavede jeg regnskab hver anden eller tredje måned. Det tog mindst en hel dag, fordi jeg skulle have alle billagene sorteret. Og så var der sommetider nogle bilag, man ikke kunne finde, og noget, hvor man ikke kunne huske, hvad det var. Og hvis man så ikke kunne finde bilaget, så kunne man godt være lidt på den. 

Hvordan var det at lave regnskab på den måde?

Det er noget, jeg har hadet. Den der dag, hvor man skal være lukket inde på kontoret. Øv. Og det med at gøre det om aftenen, efter arbejde, det duer ikke. Så er jeg for træt, og man skal også kunne ringer efter de bilag, man ikke kan finde, så firmaet kan sende dem igen. 

Hvor lang tid bruger du nu?

Jeg bruger ca. en time om ugen. Regninger betaler jeg efterhånden som de kommer. Det giver mig ro, og det en tilfredsstillelse at vide, at når jeg har gjort det, så er det væk. Jeg skal ikke have fat i det igen, og det er ikke en uoverskuelig opgave at skulle i gang med det, for der er ikke nær så meget at tage fat på. Hvis man først har styr på, hvordan man får bilagene fra computeren – sin mail eller scanner – og over i indbakken, så er der styr på det. Og hvis man bruger programmet jævnligt, er det ikke svært at huske teknikken.

Er det besværligt at komme i gang med Summax?

Nej, det synes jeg ikke. Hvis der er noget, man er i tvivl om, er der jo support at få. Så har jeg ringet til Centrovice og de har været dygtige og flinke. Men det er ikke meget, jeg har haft brug for det.

Er det blevet nemmere at lave regnskab?

Det er faktisk blevet sjovere. Jeg synes aldrig, det har været sjovt, men nu er det ikke en pestilens længere, fordi jeg ved, jeg kun skal have fat i det én gang. Jeg får det gjort efterhånden, og det gjorde jeg absolut ikke førhen.

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve