Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Rådgivning  →  Økonomi  →  Aktuelt  →  Medlemsforsikringer giver ro på vores økonomi fremover

Medlemsforsikringer giver ro på vores økonomi fremover

Tidligere formand for Centrovice, Niels Rasmussen, fik i efteråret 2016 konstateret kronisk knoglemarvskræft. Efter endt sygemelding og behandling har familien solgt gården, ligesom Niels er stoppet som formand for Centrovice og skal finde et nyt liv med en kronisk sygdom. Når indtægterne sådan pludselig falder væk, kan økonomien være en udfordring. Men heldigvis havde Niels og hans kone Inge Marie tegnet personlige forsikringer og pensionsordning igennem L&F via medlemskabet af Centrovice. De kommer til udbetaling nu. Så på trods af en ændret hverdag har de derfor ingen økonomiske problemer nu, men kan koncentrere sig om at finde det nye gode liv med kronisk sygdom.

Hvorfor valgte I at forsikre jer mod kritisk sygdom og tabt erhvervsevne?
Jeg har altid vægtet højt at være forsikret, for den tryghed det giver, betyder meget for mig. Og kritisk sygdom og tab af erhvervsevne er en naturlig del af vores forsikringer og pension igennem L&F.
Jeg synes, at landmænd generelt skal vænne sig til at forsikre sig og tegne en pensionsordning, som størstedelen af lønmodtagere i dagens Danmark. Det kan være svært, når landmænd har været vant til at pensionen ligger i konjunkturskabte kapitalgevinster, men sådan er det ikke længere, så forsikringer og pensionsopsparinger er vigtige for ens fremtidige økonomi, især hvis uheldet er ude.
Det er måske lidt sortseende, men jeg ser sådan på det, at man ikke skal læse ret meget ned i diverse sygdomsstatistikker, før man må konstatere, at man på et eller andet tidspunkt får en diagnose. Derfor kan man ikke tillade sig overfor sig selv og familien ikke at have forsikret sig.

Hvorfor forsikrede du dig gennem Centrovice/L&F?
Jeg valgte at gøre brug af medlemstilbuddet gennem Centrovice, fordi forsikrings- og pensionstilbuddene er økonomisk favorable – det er en god aftale både på pris og kvalitet. Det skyldes, at landmænd jo er en stor og relativ homogen gruppe, så det er muligt at forhandle sig frem til så god en aftale. Jeg har faktisk oplevet flere gange, at forsikringssælgere ikke kan matche pris og kvalitet, når de hører, hvor jeg er forsikret. Med forsikringens gode kvalitet og til den favorable pris, mener jeg bestemt, at medlemsforsikringerne økonomisk kan bære medlemskabet alene.

Er forsikringerne nemme at gøre brug af, nu hvor du skulle have dem udbetalt?
Ja, de er nemme at få udbetalt, og modsat de offentlige ydelser er der meget mindre bøvl og arbejde med dem. Men for mig er det også grænseoverskridende at ringe til forsikrings- og pensionsselskab og bede om den økonomi, selvom jeg har indbetalt og derfor har krav på det nu som kronisk syg.

Hvordan har forsikringerne hjulpet dig økonomisk?
Forsikringen for tab af erhvervsevne bærer reelt vores økonomi nu. Ved den forsikring forsikrer man sin arbejdsindkomst i den størrelsesorden, man selv vurderer. specielt den forsikring vil jeg klart anbefale alle landmænd. Jeg blev positivt overrasket over, at fordi jeg er forsikret igennem vores specialaftale i landbruget, så viste det sig, at oveni min forsikring mod kritisk sygdom i LandmandsPension havde jeg gennem DLG også betalt til en kritisk sygdomsforsikring, som gav mig yderligere 50.000 kr.

Hvad har det givet dig, at I havde disse forsikringer?
Med økonomien på plads har jeg større mentalt overskud til at komme videre nu, fordi jeg ikke behøver at bekymre mig om det – jeg kan med ro fokusere på at skabe mig en ny hverdag. Og når man er kommet ud på den anden side af sådan et sygdomsforløb og skal skabe sig en anden tilværelse, så betyder det at have økonomisk tryghed enormt meget.

Hvad vil du anbefale andre landmænd i forhold til pension og forsikringer?
Man skal stille sig selv spørgsmålet ”hvordan ser min exitstrategi egentlig ud?” – både den planlagte exitstrategi, men også den pludselige exit ud af faget. Lige pludselig kommer dagen måske uforudset, som den kom for mig. Selvom det kom pludseligt, så havde vi gjort os de overordnede tanker og på baggrund af det forsikret os med pension, a-kasse og forsikringsordninger mod kritisk sygdom mm. Så jeg synes, at forsikringer er en helt central del af den exitstrategi, som en landmand nødvendigvis må have, og der er forsikringstilbuddet gennem Centrovice og L&F et rigtig godt valg.

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve