Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Rådgivning  →  Økonomi  →  Aktuelt  →  Sikkerhedsstillelse og muligheden for at opspare i Virksomhedsordningen

Sikkerhedsstillelse og muligheden for at opspare i Virksomhedsordningen

Siden Virksomhedsordningen blev ændret tilbage i juni 2014, har der været usikkerhed omkring kaution og muligheden for at opspare i Virksomhedsordningen, men den 24. november 2015 tog Skatterådet stilling til dette ud fra en konkret sag:

  • Kaution fra far til søn. Dette vil ifølge Skatterådet ikke begrænse faderens muligheder for at opspare i Virksomhedsordningen
  • Kaution fra hovedaktionær til selskab. Dette vil ifølge skatterådsafgørelsen ikke begrænse hovedaktionærens muligheder for at opspare i Virksomhedsordningen

Der kan ikke foretages beskatning af sikkerhedsstillelser, som ikke giver øget mulighed for stiftelse af privat gæld. Der skal være en klar sammenhæng mellem sikkerhedsstillelsen og muligheden for at opnå privat kredit. I denne sag er kautionerne i begge tilfælde stillet af erhvervsmæssige årsager og ikke for at øge muligheden for privat gæld.

Skatterådsafgørelsen er ikke officielt meldt ud endnu, og derfor er det svært at sige om denne afgørelse får retsmæssige ændringer eller blot præciseringer. Det giver dog en større og større afklaring af områder, vi tidligere var i tvivl om. Alternativt kan SKAT fremsende ny lovgivning, der vil give et andet svar. Der skal fortsat i hvert enkelt tilfælde, vurderes nøje om sikkerhedsstillelsen vil have en begrænsende mulighed for at opspare.

Vi vil løbende orientere om, hvad der sker af nyt på området. Skulle du have et spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

 

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve