Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Rådgivning  →  Økonomi  →  Aktuelt  →  Juletid er også gavetid

Juletid er også gavetid

De fleste synes, at det er dejligt at både give og modtage gaver. Hvis man kan tale om “gavens natur”, så er det vel, at den gives som et udslag af gavmildhed og at gavegiver ikke forventer noget til gengæld. Når det er sagt, så er gaver også en god måde at styre familieformuen på.

Styr familieformuen med gaver

De danske regler om afgift af gaver tilskynder, at der mellem forældre, børn og børnebørn m.fl. udveksles gaver for på den måde at spare bo – og gaveafgift. Man kan så at sige “styre” familieformuen det rigtige sted hen på en billig måde.

Det afgiftsfrie beløb er i 2017 på 62.900 kr. som hver forælder kan giver til hvert barn og hvert barnebarn. Derudover kan hver svigerforælder give hvert svigerbarn et beløb på 22.000 kr. I 2018 stiger beløbene til henholdsvis 64.300 kr. og 22.500 kr.

Beløbene gælder for gaver i hvert kalenderår, og det betyder, at den 31. december 2017 er absolut sidste chance for at give afgiftsfrie gaver for 2017. Til gengæld kan man igen give afgiftsfrie gaver allerede den 1. januar 2018.

Og der er ingen grund til at vente til årets slutning – gaverne kan aldrig gives for tidligt i et kalenderår, det kan kun være for sent!

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve