Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Rådgivning  →  Økonomi  →  Aktuelt  →  Hold øje med momsen, når du køber mobil og computer

Hold øje med momsen, når du køber mobil og computer

Den 1. juli i år blev reglerne om betaling af moms på mobiltelefoner, bærbare computere og andet elektronisk udstyr ændret. Det betyder, at du fremover har pligt til at beregne momsen og indberette den på momsangivelsen, hvis ikke sælger allerede har gjort det.

Hvad betyder de nye regler?

De nye regler betyder, at det har betydning for din virksomhed, hvor I køber mobiltelefoner og bærbare computere, fordi sælger skal agere forskelligt, afhængig af om han overvejende eller udelukkende sælger til private eller overvejende eller udelukkende sælger til andre virksomheder.

Udgør 50 % eller mere af sælgers omsætning vedr. salg af mobiltelefoner og bærbare computere salg til private, sælger virksomheden overvejende eller udelukkende til private, og din faktura vil se ud, som den plejer. Sælger opkræver moms af salget og afregner denne til SKAT.

Udgør 50 % eller mere af sælgers omsætning vedr. salg af mobiltelefoner og bærbare computere salg til andre virksomheder, skal sælger efter de nye regler ikke opkræve moms på fakturaen. Det betyder ikke, at der ikke skal beregnes moms af salget. Men at det er dig som køber, der skal beregne og indberette momsen.

Handler du som privat eller som virksomhed?

Handler du som privat kunde, skal sælger opkræve moms på fakturaen – uanset om sælger overvejende eller udelukkende sælger til andre virksomheder eller ej. Men handler du som virksomhed, har du selv pligt til at undersøge, om sælger har behandlet salget korrekt. Du har nemlig ikke momsfradrag for moms, der er opkrævet i strid med reglerne.

Spørg, hvis du er i tvivl

Er du i tvivl om, hvorvidt sælger overvejende eller udelukkende sælger til private, er du forpligtet til at spørge sælger, om det er korrekt, at han lægger moms på din faktura. Som køber er det nemlig dit ansvar, at momsen opkræves korrekt.

 

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve