Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Rådgivning  →  Økonomi  →  Aktuelt  →  Handels-erfa giver mig ro i maven

Handels-erfa giver mig ro i maven

Overvejer du at tilmelde dig Handels-erfa? Så læs her, hvad svineproducent Lars Ilum fra Ringe får ud af at være med, og få svar på, om Handels-erfa er noget for dig.
 

DSC01268Hvilken type bedrift har du?
Vi har 750 søer, og så laver vi 10.000 – 12.000 slagtesvin. Derudover har vi ca. 370 ha jord. Vi driver maskinstation – og så har vi turridning på islandske heste samt en put & take-sø og nogle hytter, som vi lejer ud.

Hvor længe har du deltaget i Handels-erfa?
Jeg har været med i 2-3 år efterhånden.

Hvorfor har du tilmeldt dig Handels-erfa?
Jeg er med i Handels-erfa for hele tiden at være opdateret på, hvad der sker – og for at kunne lave de rigtige handler. Vi kan sagtens fare rundt ude i stalden og bruge en masse tid på at passe grise, men det er jo ikke nok, hvis vi køber eller sælger forkert.

Handler du selv med afgrøder og foder?
Ja, det gør jeg. Vi laver alt vores foder selv, så jeg handler sojaskrå og mineraler, og så køber jeg det korn, vi ikke selv kan avle.

Er du tilfreds med dit udbytte af Handels-erfa møderne?
Ja, det er jeg. Det er jo ikke sådan, at jeg kan gå hjem og skrive ind på kontoen, at nu har jeg tjent så og så meget, men det er en god måde at holde sig opdateret på. Jeg læser selvfølgelig nyhedsbrevet fra AgroMarkets hver uge, og den viden, jeg får på Handels-erfa, bruger jeg, når jeg skal købe eller sælge, og så har jeg brugt den i mine forhandlinger med banken.

Kunne man ikke skaffe sig den information på anden vis?
Jo, og det gør jeg også. Jeg følger med i blade og aviser, og jeg handler igennem indkøbsforeningen, så der får også information fra, men det er rart at få informationer fra flere vinkler.

Hvad synes du om de emner, som diskuteres på Handels-erfa møderne?
Jeg synes, emnerne er relevante. John Jensen har fingeren på pulsen, og han ved, hvad vi har brug for at vide noget om.

Vil du anbefale andre landmænd at deltage i Handels-erfa?
Ja, bestemt. Det er rigtig mange penge, vi køber for, så det er vigtigt, at vi forsøger at gøre det så godt som muligt
hver gang. Og når jeg er med i Handels-erfa, kan jeg gennemskue, om jeg får en god pris, når jeg handler. Det giver mig tryghed.

Giver det dig positiv økonomisk effekt at deltage i Handels-erfa?
Det mener jeg. Det er jo svært at måle effekten direkte i penge. Det er mere en fornemmelsessag. Men det giver mig ro i maven at være med at i Handels-erfa.

Hvordan fungerer John Jensen fra AgroMarkets som oplægsholder på Handels-erfa?
Jeg synes, han er rigtig god til at fortælle godt og levende – og det er vigtigt, for det er en temmelig lang dag, når vi skal op om morgenen for at passe grise først. Så er det rart, at man virkelig føler, at man får noget med derfra.

Du bruger en hel dag på at tage til Handels-erfa? Er det, det værd?
Der går en hel dag med det, ja. Men det får jeg også udbytte efter, synes jeg. Nogle gange mere end andre naturligvis, men der er så mange forskelige ting til de møder, så der er altid noget, der er relevant for mig.

Hvad er det bedste ved at være med i Handels-erfa?
Det er, når vi kommer hjem og kan fortælle, at markedet udvikler sig sådan eller sådan – før de andre ved det. Det er altid rart, hvis man ved noget, bare lidt før de andre. Jeg ved godt, at de får det at vide dagen efter, men det er rigtig rart at være på forkant.

Vi vil gerne passe gården så godt som overhovedet muligt, så vi forsøger hele tiden at indsamle den nyeste viden, så vi kan udvikle i stedet for at afvikle, og der er Handels-erfa et godt redskab.

Handels-erfa er for alle

  • Handels-erfa er Centrovices erfa-gruppe for køb og salg af afgrøder og foder samt rentestrategi.
  • Erfa-gruppen mødes 3 gange årligt.
  • Handels-erfa baserer sig på informationerne fra AgroMarkets.dk

 

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve