Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Rådgivning  →  Økonomi  →  Aktuelt  →  Giver markomkostningerne anledning til justeringer forud for den nye vækstsæson?

Giver markomkostningerne anledning til justeringer forud for den nye vækstsæson?

Vækstsæsonen lakker mod enden. Høsten venter forude, og derefter er det tid til at så næste sæsons afgrøder. Derfor er nu også tiden til at stille skarpt på markbruget, så du kan planlægge den næste vækstsæson bedst muligt. Og det gælder ikke kun en faglig gennemgang med din planteavlskonsulent men også en evaluering af økonomien i markbruget.

Kend dine markomkostninger

Har du f.eks. overblik over, hvad omkostningerne til afgrøder og maskiner har beløbet sig til? Hvor meget du har brugt på kemi og gødning? Og om du har brugt færre eller flere penge end budgetteret?

Først når du har overblik over, hvordan omkostningerne har fordelt sig, og hvad det reelt koster at drive markbruget, kan du tage stilling til, om der skal foretages justeringer, forud for den nye vækstsæson. Det kan være, at sædskiftet skal sammensættes på en anden måde for at sikre, at du kan sikre dig dit nulpunktsdækningsbidrag. Det kan være maskinstrategien skal ændres, eller at der skal forhandles nye aftaler omkring forpagtning. Det kan også være at der skal justeres lidt i budgettet, hvis forventningerne er ændret meget i forhold til dengang budgettet er lagt.

Gør status

Husk altså at gøre status på dine markomkostninger, så du er klædt på til den nye vækstsæson og kan starte med det bedst mulige udgangspunkt.

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve