Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Rådgivning  →  Økonomi  →  Aktuelt  →  De afdragsfrie lån holder 10 års fødselsdagsfest

De afdragsfrie lån holder 10 års fødselsdagsfest

Forebyg nu – og undgå økonomiske tømmermænd

De virksomheder, der for snart 10 år siden tog de første afdragsfrie lån, risikerer at vågne op til økonomiske tømmermænd, når afdragsfriheden udløber i de kommende år. Det er derfor vigtigt at være forberedt, når de afdragsfrie lån udløber, så din økonomi ikke bliver slået omkuld.

Kan afdragsfriheden forlænges?

At de første afdragsfrie lån udløber i 2013, betyder ikke nødvendigvis, at du skal vinke farvel til afdragsfriheden.  Men vores erfaringer viser, at det er blevet sværere at opnå afdragsfrihed. Det skyldes, at priserne på ejendomme er faldet, og at ejendommene derfor har en høj belåningsgrad, som kreditgiver ønsker nedbragt.

Desuden ser mange banker rent kreditpolitisk gerne, at man afvikler på gælden. Som udgangspunkt kan du derfor ikke forvente, at din afdragsfrihed forlænges, uden at din anmodning som minimum er godt gennemarbejdet, inden den afleveres i banken.

Finansieringsanalyse giver dig overblik

Hvis du vil udøve ”rettidig omhu” og starte en dialog med banken eller kreditforeningen om en strategi for den fremtidige afdragsprofil på din låneportefølje, bør du forholde dig til din  afdragsprofil allerede nu. Også selv om din afdragsfrihed først udløber om et par år.

Hos Centrovice har vi derfor udviklet en finansieringsanalyse, som belyser de udfordringer, du vil møde, når afdragsfriheden på dine lån udløber. Analysen giver dig overblik over din samlede afdragsprofil og er udformet således, at den kan bæres direkte i banken og bruges som forhandlingsoplæg med din bank eller kreditforening.

Positive effekter af finansieringsanalysen

Ud over at give dig overblik, har vi oplevet, at banken bruger finansieringsanalysen til at acceptere en fremtidig investeringsstrategi, fordi de ud fra analysen kan se, at de kan forvente tilstrækkelig likviditet til afdrag i de kommende år. Analysen er altså til din fordel og kan bruges til mange formål.

Hvordan ser din afdragsprofil ud?

Har du styr på din afdragsprofil, og hvad du har til investering og afdrag de næste 5 år? Lad os kigge på det, hvis du er i tvivl.

Kontakt os, så vi sammen kan lægge en strategi for din fremtidige afdragsprofil.

 

 

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve