Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Rådgivning  →  Økonomi  →  Aktuelt  →  Centrovice tilbyder førstegangskøbere gratis rådgivning

Centrovice tilbyder førstegangskøbere gratis rådgivning

At blive selvstændig er en omfattende proces, som kræver mange overvejelser og et grundigt forarbejde. Som førstegangskøber skal man både have styr på finansieringen, have en klar strategi samt være klædt på til rollen med de nødvendige ledelseskompetencer. Og rigtig meget andet. Det kan være overvældende, men nu er der hjælp at hente. Nemlig et rådgivningskoncept, udviklet i samarbejde mellem rådgivningsvirksomheden Centrovice og LandboUngdom, som giver førstegangskøbere mulighed for at få op til 24 timers gratis rådgivning.

Rådgivning der gør en forskel

Hvordan, rådgivningstimerne fordeles, er ikke defineret på forhånd men sammensættes ud fra den enkeltes ønsker og behov. Det vil være forskelligt, hvor langt ansøgerne er i etableringsprocessen. For nogle starter forløbet med en miljøvurdering for at sikre, at der ikke ligger restriktioner på ejendommen, som f.eks. begrænser fremtidige udvidelsesmuligheder. For andre gælder det om strategisk sparring eller at blive klædt på til mødet med banken, når finansieringen skal på plads. ’I dialog med ansøgeren afstemmer vi, hvor rådgivningen skaber mest værdi, så vi bruger de 24 timer optimalt og kan gøre en forskel’, forklarer Tine Kej, driftsøkonomiassistent og tovholder på projektet hos Centrovice.

Stiller krav

Hos Centrovice har man valgt ikke at definere på forhånd, hvilken drøm rådgivningen skal hjælpe med at realisere. Drømmen om at blive selvstændig kan omhandle alt fra at blive mælke- eller minkproducent til at drive gårdbutik, gartneri eller maskinstation. Der er dog ét krav. Nemlig at alle, der ønsker at ansøge om den gratis rådgivning, udfylder et indledende ansøgningsskema.

Skemaet er omfattende og omhandler spørgsmål om blandt andet ansøgerens økonomiske forhold, ledererfaring og konkrete beregninger. ’Det kan virke som en stor mundfuld, men vi har valgt at gøre det på den måde, fordi det betyder, at vores rådgivning kan blive skarpere, og ikke mindst fordi det er en hjælp til ansøgeren selv’, uddyber Tine Kej.

Grundig forberedelse

Tovholderen påpeger, at det at blive selvstændig kræver en stor indsats, og at ansøgningsskemaet skal ses som en del af forberedelsen. Det indeholder spørgsmål som en potentiel finansieringspartner også vil spørge om, og som er vigtige at have taget stilling til, når man vil vise, at man er både seriøs og realistisk i forhold til, hvad det kræver at blive selvstændig.

Det betyder dog ikke, at man skal have alle svarerne på forhånd, understreger Tine Kej. ’Vi forventer ikke, at alle ansøgere sidder med en færdig forretningsplan og en konkret ejendom på hånden. Men vi forventer, at man går seriøst til opgaven, og det viser man bl.a. ved at bruge tiden på at besvare det indledende ansøgningsskema’, forklarer hun.

I samarbejde med LandboUngdom

Rådgivningspakken er udviklet i samarbejde med LandboUngdom, som tager positivt imod initiativet.
’Vi er meget glade for, at man fra Centrovices side ønsker at hjælpe førstegangskøbere på den her måde. Det er en stor håndsrækning til vores mange medlemmer, som går med et ønske om at blive selvstændige’, udtaler formand i Fyns LandboUngdom, Anders Petersen, som til daglig er driftsleder på en kvægbedrift og selv drømmer om at blive selvstændig en dag.

anders-petersen

Formanden har bl.a. selv været med til at teste ansøgningsskemaet og på den måde haft mulighed for at komme med konkret feedback og input. ’Det har betydet meget for os, at man ønskede at involvere os og tage os med på råd’, udtaler formanden og fortsætter, ’vi repræsenterer ungdommen på landet og ved, hvad man som førstegangskøber har brug for. Og det har Centrovice lyttet til. Vi er blevet inddraget og taget seriøst, og på den måde har vi i fællesskab skabt et unikt rådgivningstilbud’.

Godt med sparring

Ifølge Anders Petersen bliver de unge i landbruget allerede på landbrugsskolerne klædt godt på til livet som selvstændige, blandt andet med et godt teoretisk fundament. Men etableringsprocessen er så omfattende og vigtig, at der også er brug for professionel sparring.

’Når man står over for at købe sin første ejendom, står man samtidig over for en proces med stor betydning for ens liv i mange år fremover. Derfor er det også vigtigt, at det er velovervejet. Og det betyder blandt andet, at der skal være en sparringspartner, som kan sikre, at man kommer vejen rundt om alle de faktorer, der skal være styr på, og som samtidig også kan stille de kritiske spørgsmål’, udtaler formanden.

De unge vil og kan

Interessen for at købe den første ejendom og blive selvstændige er der ifølge formanden, og den bliver hele tiden større. ’Jeg oplever, at flere og flere medlemmer ønsker at have fod under eget bord. Samtidig er der i løbet af de seneste par år kommet meget mere fokus på generationsskiftet og på at hjælpe førstegangskøbere med at opnå en succesfuld opstart. Og det giver de unge mod til at forfølge drømmen’, fortæller Anders Petersen.

Derfor er han heller ikke i tvivl om rådet til medlemmerne. ’Det er bare med at benytte mulighed for gratis rådgivning. Det kan være den håndsrækning, som gør drøm til virkelighed’, slutter formanden.

Derfor er han heller ikke i tvivl om rådet til medlemmerne. ’Det er bare med at benytte mulighed for gratis rådgivning. Det kan være den håndsrækning, som gør drøm til virkelighed’, slutter formanden.

Vil du have hjælp til at realisere drømmen om at blive selvstændig?

Ring til Tine Kej på telefon 6362 2534 og hør, hvordan du ansøger om op til 24 timers gratis rådgivning.

 

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve