Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Rådgivning  →  Økonomi  →  Aktuelt  →  5 skatteråd du bør udnytte inden nytår

5 skatteråd du bør udnytte inden nytår

Nytåret nærmer sig med hastige skridt. Derfor har vi samlet en liste over 5 gode skatteråd, som du bør overveje at gør brug af, inden du springer ind i det nye år. Der er penge at spare, så der er god grund til at læse med nedenfor.

1. Indbetal restskat eller arbejdsmarkedsbidrag

Har du betalt for lidt i skat eller AM-bidrag i 2014, kan du lave en frivillig betaling af den forventede restskat. Indbetaler du inden 31. december 2014, undgår du renter og procestillæg.

  • Betal senest den 30. december 2014, sidste bankdag i år, og undgå helt at betale renter.
  • Betal senest 1. juli 2015 – og betal en rente på ca. 3 % af restskatten fra 1. januar til den dag, du betaler.
  • Betaler du efter 1. juli 2015, vil SKAT opkræve rente- og procenttillæg på ca. 5 %.
Benytter du virksomhedsordningen, kan det være en fordel at vente med at betale din restskat til den 2. januar 2015, hvis du har hævet mere i virksomheden, end du har tjent.
 

2. Indbetal på pensioner

Skal du nå at indbetale lidt ekstra på pensionen i 2014? Så skal det gøres inden nytår.

  • Ratepension – Max. fradrag for 50.900 kr. eksklusive arbejdsmarkedsbidrag
  • Livrente – Fuld fradragsret – intet loft

3. Få 30 % pensionsfradrag som selvstændig

Indbetal op til 30 % af årets overskud fra landbruget på en ratepension og få fuldt fradrag. Har du f.eks. haft et overskud på 400.000 kr., kan du senest 30. december 2014 indbetale 120.000 kr. med fuld fradragsret.

Husk, at 2014 er det sidste år, hvor denne regel gælder for ratepensioner.

4. Giv afgiftsfrie gaver til familien

Giver du gaver til børn og børnebørn på under 59.800 kr., skal der ikke betales gaveafgift. For svigerbørn er beløbet 20.900 kr. Beløbsgrænsen gælder pr. person. Er du gift, kan hvert barn og barnebarn altså modtage op til 119.600 kr. uden afgift. Gaver kan også uden skattemæssige konsekvenser gives til søskende eller din samlever.

5. Udnyt håndværkerfradraget

Du kan stadig få håndværkerfradrag på op til 15.000 kr. inklusiv moms for arbejdsløn til service og vedligeholdelse på dit stue- eller sommerhus. Fradraget kan opnås af alle medlemmer i husstanden, der er fyldt 18 år senest d. 31. december 2014. Et ægtepar/samlevende par kan således få fradrag op til 30.000 kr. Hvis et hjemmeboende barn skal have et fradrag, skal barnet selv have betalt for arbejdet.

Hvis du har et skattespørgsmål

Hvis du ønsker at få afklaret skattespørgsmål inden nytår eller har brug for assistance til at tjekke forskudsregistreringen, kan du kontakte din skattekonsulent. Husk, at sidste bankdag er torsdag den 30. december 2014.

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve