Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Rådgivning  →  Planteavl herunder grovfoder  →  GUDP græsukrudt

GUDP græsukrudt

Centrovice har fået støtte fra GUDP (Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram) til et  demonstrationsprogram om emnet ‘Integreret bekæmpelse af græsukrudt i kornrige sædskifter’.

Græsukrudt er et voksende problem i kornrige sædskifter, og bekæmpelsen af græsukrudtet har været baseret på kemiske behandlinger. Da der ikke jævnligt udvikles nye kemiske aktivstoffer til bekæmpelse af ukrudtet er fund af resistent græsukrudt blevet hyppigere og hyppigere. Vi kan se problemer med græsukrudt vokse sig store i England, og mulighederne for dyrke korn begrænses især pga resistent græsukrudt.

Der er andre metoder end kemiske behandlinger, som kan begrænse græsukrudtet, og de muligheder vil Centrovice sætte fokus på i dette demonstrationsprojekt.

Centrovice demonstrerer bekæmpelse af agerrævehale, italiensk rajgræs og væselhale på 3 lokationer, hvor græsukrudtet er blevet dominerende. På markerne, hvor demonstrationerne ligger, vises effekterne af sædskifte, jordbearbejdninger, såtider og kemiske løsninger.

Projektet startede i august 2016 og slutter i august 2020.

Rundvisning

Alle er velkomne til at få en rundvisning, gerne i mindre grupper, af planteavlskonsulent fra Centrovice. Henvendelse til Helle Elander og Leif Hagelskjær.

Læs mere om de enkelte demonstrationer ved at klikke på linkene nedenfor:

Bekæmpelsesstrategi for agerrævehale
Bekæmpelsesstrategi for italiensk rajgræs
Bekæmpelsesstrategi for væselhale

Den 1. august var Jens Erik Jensen fra SEGES på besøg i Blangstrup på Fyn for at se på italiensk rajgræs i Centrovice’s GUDP-projekt.

Var du ikke selv ude at se projektet til åbent hus, så har du chancen her. Jens Erik præsenterer kort de forskellige parceller, hvor man kan se tydelig forskel på kemibehandlingerne, og endnu tydeligere hvor stor betydning efterårspløjning har for at undgå, at rajgræsset spirer.

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve