Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Rådgivning  →  Planteavl herunder grovfoder  →  Grovfoder  →  GrovfoderNyt  →  GrovfoderNyt login  →  Marken lige nu

Marken lige nu

Dette forår har betydet, at vi ser meget forskellige udviklingsstadier i markerne alt efter, hvor det er i vores område. Der er majsmarker, som lige er sået, og der er majsmarker, hvor der er gennemført sprøjtning mod ukrudt. Vi har været igennem en periode med varmt vejr og god fugtighed i jorden. Det har betydet en næsten eksplosiv vækst i alle afgrøder – og ukrudt!

I græsmarken er det også gået stærkt. SEGES har lavet klippeprøver i forsøg med forskellige græsblandinger gennem de sidste uger. Analyser af prøver klippet i mandags viser, at sukker og protein nu falder ret hurtigt. I blandinger med højt indhold svingel er fordøjelsen nu under 80, mens blandinger med rajgræs stadig lå over: I gennemsnit fandt man for blanding 35, at var den 83,5 – mens den for blanding 45 var 81,5. Med andre ord: Hvis ikke der taget slæt, så er det nu!

Vi har i dette nummer valgt at behandle emnet slæt og ensilering velvidende, at 1. slæt allerede er taget i en del marker. Det gør dog ikke de omtalte emner irrelevante, de er også gældende for de næste slæt. Pointen er, at rammer man det perfekt slæt, så vil det slå direkte igennem på bundlinjen.

 

 

 

 

 

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve