Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Rådgivning  →  Planteavl herunder grovfoder  →  Grovfoder  →  GrovfoderNyt  →  GrovfoderNyt login  →  Bedriften lige nu

Bedriften lige nu

Uha, hvor er det tørt ude i marken. Maj måneds rekorder med solskinstimer og temperaturer har sat sig grimme spor. Værst ser det ud i kornmarker og græsmarker. Indtil videre har der været trøst at finde i majsmarkerne, hvor de veletablerede afgrøder har groet helt fantastisk. Nu begynder det at knibe i de sandede marker samt majsmarker, hvor jordstrukturen ikke var for god ved såning, ligesom nogle lerpletter mangler planter hist og her.

Ukrudtet i majsene har været let at bekæmpe, og fremspiring af ukrudt har været mindre end normalt.

Startgødning til majs er fortsat et aktuelt emne, ikke mindst med de nye fosforregler. Vi har igen i år et forsøg med dette emne. Vi kan allerede se, at korrekt placeret startgødning giver majsene en god start – selv i et varmt forår som dette. Det bliver spændende at få forsøget høstet.

Vi holder øje med de nye kløvergræsudlæg. Endnu står de derude og klarer det tørre vejr, men pas på med at høste dæksæden af i en tør og varm periode. Vi har før set at et udlæg ikke kunne tåle at få fuld sol.

 

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve