Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Rådgivning  →  Planteavl herunder grovfoder  →  Grovfoder  →  GrovfoderNyt  →  GrovfoderNyt login  →  Bedriften lige nu

Bedriften lige nu

Kornhøsten er overstået – og skal man sige noget positivt om vejret i år, så må det være, at høsten og bjærgningen af halm har været let. Det har mere været ens egen træthed, der har bestemt, hvor lang tid man kørte om aftenen/natten – og ikke vejret, der har bestemt og drillet som sidste år. Det har været tørt alt for længe, og med hensyn produktionen af grovfoder kan ingen af os gribe til nemme løsninger eller bruge erfaringer fra tidligere år – det er et ekstremt år.

I skrivende stund er der kommet vand – og der kommer gang i væksten igen. Langtidsprognosen byder på almindeligt dansk sommervejr. Vi håber, at dét vand der kom og det, der kommer over de næste dage, kan være med til at redde kernefyldningen i majsen – den lidt begrænsede mængde til trods.

Da vi oplever meget store forskelle fra egn til egn, fra gård til gård, fra mark til mark og på den enkelte mark, vil vi være meget varsomme med at generalisere i vores anbefalinger. Vi kan se, at den strategi, der har været lagt for græsslæt i foråret på ingen måde har holdt stik. Vi kan være heldige nu at få et godt slæt i efteråret, så forbered din græsmark til det med en afpudsning og noget gødning.

Den samlede mængde af grovfoder på bedriften frem til efteråret 2019 bliver mindre som følge af vejret i denne sommer – også fordi majsen ser ud til give markant mindre end planlagt. Men vi mener, at der er en række muligheder for at afhjælpe situationen – men det kræver, at man tager stilling nu og handler snart!

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve