Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Rådgivning  →  Planteavl herunder grovfoder  →  Grovfoder  →  GrovfoderNyt  →  GrovfoderNyt login  →  Bedriften lige nu

Bedriften lige nu

Det tørre vejr fortsætter. Ganske vist fik vi regn i midten af juni, men det var i varierende mængder, og langt fra nok til at dække behovet i de tørstende afgrøder.

Der bliver ikke meget halm på kornafgrøderne i år, så der bliver rift om halmen. Har man ikke nok halm på egen bedrift, er det vigtigt at få aftalt køb af halm snarest, hvis det da ikke allerede er sket.

Den regn der kom i juni, friskede op på majsen, men vi ser stor variation. Lige nu har vi passeret 1100 majsvarmeenheder fra 1. maj, så majsene er langt foran, hvis de er sået i første halvdel af maj. Fortsætter det varme vejr, skal man i år forberede sig på en meget tidlig høst.

De første registreringer på svampe i majs er udført. Der er kun fundet lidt majsøjeplet i en enkelt upløjet mark. Vi har til nu heldigvis kun få meldinger om lus i majsene. Som nævnt i sidste nummer har vi p.t. ingen godkendte midler i handelen, men SEGES har i sidste uge søgt om godkendelse af Karate til mindre anvendelse. Svar på denne ansøgning ventes snart.

Det er vores indtryk at ukrudtsbekæmpelsen i majs generelt var let i år. Vi vil dog opfordre til at gå en tur i marken for at se om der skulle være restukrudt, som kan give anledning til at justere strategien til næste år. Måske er der slæbt nye arter ind? Vi ser desværre at eksempelvis hanespore er i fremmarch. Kontakt gerne din planteavlskonsulent, så kan vi sammen se på marker og lave en plan for næste år.

Græsmarkerne er tørre. Der blev som ventet ingen eller meget små 2. slæt. Nogen har afpudset græsmarken. Vi håber nu på et 3. slæt, men vejrudsigten er i skrivende stund ikke god for græs.

I dette nummer kan du læse om fodersituationen. Der kan blive behov for at høste helsæd, og nye græsmarker skal lægges ud, måske mere end sædvanligt. Din kvægkonsulent hjælper gerne med at gøre foderlagrene op og lægge en plan for næste års foderbehov.

Regler er der mange af. Vi skriver her om slåning af græs og brak.

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve