Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Rådgivning  →  Planteavl herunder grovfoder  →  Grovfoder  →  GrovfoderNyt  →  GrovfoderNyt login  →  Bedriften lige nu

Bedriften lige nu

Af Anders Christiansen (abc@centrovice.dk)

De store mængder regn den sidste tid har været godt for majs og græs, men til gengæld til stor ulempe for høst af det sidste korn og bjærgning af halm. Vejrmeldingen er i skrivende stund positiv, så lad os håbe at vi får de dage, der skal til, for at få det sidste korn høstet og den sidste halm bjerget.

De næste slæt græs, som er enten 3. eller 4. slæt, tegner godt. Vand og varme er der nok af. Majsen har også nydt godt af den seneste tids nedbør, og stivelsesindlejringen er i fuld gang i kolber, der er bestøvet godt. Hold grundigt øje med de tidligst såede marker på de mildeste jorder- de kan blive klar til høst før du aner det!

Vi kommer ikke udenom at nævne Mesurolbejdsen mod sorte fugle. Som udgangspunkt bliver produktet forbudt i EU, men vi ved ikke om det bliver lovligt at anvende i 2020. Derfor vil der kun være begrænset udbud af sorter med Mesurol. Kontakt derfor din udbyder hurtigst muligt og bestil majsudsæd, hvis du har problemer med sorte fugle! Skulle det gå sådan, at det ikke bliver tilladt at anvende Mesurol i 2020, skal du aftale med udbyderen at du kan få byttet din udsæd med ikkebejdset såsæd!

Vedlagt dette nummer af Grovfodernyt ses en annonce for Grovfoderdagen 2019. Den afholdes d. 5/9 fra kl. 10.00 og vi håber selvfølgelig at rigtig mange vil komme ud på Krogyden og høre nyt om Majs og græs. Tilmeldingsfristen fremgår af annoncen, vel mødt!

 

 

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve