Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Rådgivning  →  Planteavl herunder grovfoder  →  Aktuelt  →  Tjek dit kemilager

Tjek dit kemilager

På hver 6. kontrolbesøg bliver der fundet ulovlig kemi på bedriften. Det er et rigtigt ærgerligt signal at sende for landbruget og også ærgerlige penge for landmanden, da det som udgangspunkt koster 10.000 kr. pr. dunk.

Derfor er det vigtigt, at du tjekker dit kemilager mindst hver halve år. Der er løbende midler, der bliver ulovlige at have stående. Enten fordi firmaet ikke ønsker at forlænge godkendelsen eller fordi midlet ikke længere kan godkendes. Et middel kan også blive ulovligt, hvis det, af den ene eller anden grund, får en ny etiket. Derfor skal man ikke kun tjekke middelnavnet, men også reg. nr. på alle dunke.

Et eksempel er Cyperb 100. På ovenstående billede kan man se to næsten identiske dunke, men den ene er godkendt og den anden er ulovlig at have stående.

Du kan selv tjekke dit kemilager ved enten at bruge positivlisten eller købe app’en ”kemitjek”, som kan bruges på på android telefoner og tablets, Iphones og Ipads (ikke på Windows telefoner). App’en koster kr. 89,- + moms pr. år.

Vi tilbyder også at komme ud og tjekke dit kemilager. Kontakt din planteavlskonsulent eller Vibeke Nepper på tlf. 6340 7231.

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve