Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Rådgivning  →  Planteavl herunder grovfoder  →  Aktuelt  →  Sikker håndtering af halmballer

Sikker håndtering af halmballer

Høsten er i fuld gang, og det betyder lange arbejdsdage, træthed og ikke mindst en øget risiko for at begå ærgerlig fejl, som kan gøre skade på dig selv eller dine kolleger.

Der sker bl.a. ofte alvorlige ulykker i forbindelse med transport og lagring af halmballer. En halmballe på 500 kg. kan gøre stor skade, og mange har nok oplevet situationer, hvor det har været tæt på at ende galt.

Du kan dog selv være med til at mindske risikoen for uheld ved at følge en række praktiske råd fra branchearbejdsmiljørådet (BAR).

Bl.a. anbefaler BAR:

  • at man ved stabling af halmballer i marken anvender motorredskaber med førerværn
  • og sikrer, at underlaget er vandret og stabilt
  • at man ved udtagelsen af halmballer fra laden afslutter arbejdet med at løfte de øverste halmballer ned fra den yderste række, så trappeformation opnås
  • og at man under transporten husker at spænde stropper over alle halmballer

De fleste er nok bekendte med ovenstående råd. Men når der er travlt og trætheden melder sig, kan man hurtige glemme de gode arbejdsgange og komme til at begå fejl. Derfor kan det også være klogt at genopfriske hukommelsen.

Se hele hele BAR’s vejledning til sikker håndtering af halmballer på marken, under transporten og ved stabling i laden her: Sikker håndtering af halmballer.

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve