Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Rådgivning  →  Planteavl herunder grovfoder  →  Aktuelt  →  Roedyrkere i årene 1999 og 2000 kan nu få EU-produktionsafgift tilbagebetalt

Roedyrkere i årene 1999 og 2000 kan nu få EU-produktionsafgift tilbagebetalt

Tidligere i foråret blev der afsagt en dom, som betyder, at der igen tilbagebetales ulovlig opkrævet produktionsafgift på sukker. Sidste gang blev der tilbagebetalt penge for årene 2001-2005. Denne gang er det for årene 1999 og 2000, og ligesom sidst skal beløbet udbetales til de landmænd, som dyrkede roer i de to år.

I Danmark skal der samlet tilbagebetales ca. 82 mio. kroner. De skal deles med 40% til Nordic Sugar og 60% (ca. 50 mio.) til dyrkerne. Omregnet til hvor meget den enkelte dyrker kan få tilbage, svarer det til ca. 100 kr. pr. ton daværende kontraktmængde (kvotesukker).

Udfordringen er at finde disse roedyrkere og dokumentere omfanget af roedyrkningen i de to år. I forhold til krav om dokumentation (tidligere afregninger m.v.) for at få pengene udbetalt er meldingen nu, at man er ved at se på, hvad der foreligger af datagrundlag – og at vi forventer nærmere information i løbet af maj.

Opfordringen er derfor, at hvis du har dyrket roer i de to år 1999 og 2000, så følg med på www.danskesukkerroedyrkere.dk og afvente nyt derfra.

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve