Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Rådgivning  →  Planteavl herunder grovfoder  →  Aktuelt  →  Rapsovervågning tilbydes også i efteråret 2016

Rapsovervågning tilbydes også i efteråret 2016

Baggrunden for vores tilbud om rapsovervågningen er, at nogle landmænd ikke har den nødvendige tid til at holde øje med vinterrapsen, mens de samtidig har travlt med at høste og så. Og der er mange grunde til at holde øje med rapsen. Bl.a. er der ikke længere lige så effektive bejdsemidler til rådighed. Det betyder, at rapsplanterne kun er beskyttet mod skadedyr frem til 1-2 bladstadiet. Det skal sammenholdes med, at der forventes mange rapsjordlopper i efteråret 2016.

Lad os holde øje med din raps

Hvis du tilmelder dig rapsovervågning, foretager vores planteavlskonsulenter 4–6 tilsyn fra såning og frem til oktober. Overvågningsbesøgene sker løbende, samt når der er aktuelle problemer i afgrøden. Konsulenten fastlægger selv ruten, og varigheden afhænger af det aktuelle behov i vinterrapsen.

Nogle af de emner, der vil blive afklaret ved besøgene kan være:

  • Hvornår kan rapsen beskyttes bedst og billigst mod rapsjordlopper og snegle?
  • Skal spildkorn bekæmpes og hvornår?
  • Hvordan gødes rapsen optimalt?
  • Skal afgrøden vækstreguleres i efteråret?
  • Er der behov for svampebekæmpelse?
  • Skal der behandles med Kerb?

Efter hvert besøg sender vi dig en SMS eller mail med den strategi, vi anbefaler. Vurderer konsulenten, at der er behov, vil du også blive kontaktet pr. telefon.

Hvad koster overvågningsbesøgene?

Prisen er kun 75 kr. pr. ha. med vinterraps. Der betales for mindst 10 ha og maksimalt for 100 ha.

Tilmeld dig nu

Tilmeld dig hurtigst muligt til din planteavlskonsulent, eller kontakt planteavlskonsulent Karen Linddal Pedersen.

 

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve