Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Rådgivning  →  Planteavl herunder grovfoder  →  Aktuelt  →  OnFarm-forsøg - bliv klogere på hvad der virker i din mark

OnFarm-forsøg – bliv klogere på hvad der virker i din mark

OnFarm forsøg er et nyt setup, der er beregnet til at lave egentlige, men enkle forsøg hos landmænd. Hvis du tidligere har lavet ’forsøg’ i dine marker, bliver det nu muligt at lave egentlige forsøg på en overskuelig måde.

OnFarm-forsøg er begrænset til to forsøgsled. Derfor kan du f.eks. afprøve:

  • Alt gødning ved såning af vårbyg eller delt gødskning
  •  +/- placeret/iblandet gødning ved såning
  •  +/- vækstregulering eller svampebekæmpelse
  •  To forskellige svampestrategier
  •  Eller ……

Vi sørger for, at der bliver regnet statistik på forsøgene. Det vil sige, at det bliver muligt at sige, om der er forskel på to behandlinger.

Hvad kræver det af dig?

Du skal selv sørge for arbejdet i marken og opgørelse af udbyttet. Derfor er det nødvendigt, at du enten har udbyttemåler på mejetærskeren eller har adgang til en brovægt tæt på forsøget.
Der skal være minimum 3 gentagelser, og høstparcellerne skal være 500-1000 m2.

Kom godt i gang

Har du en god idé, du ønsker at afprøve, hjælper vi med at sætte forsøget af og sørger for, at der bliver regnet statistik på høstudbytterne.

Hvis du vil høre mere så ring til vores juniorkonsulent Lennart Banke tlf 6362 1603 eller send ham en mail på lba@centrovice.dk.

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve