Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Rådgivning  →  Planteavl herunder grovfoder  →  Aktuelt  →  Køb af plantebeskyttelsesmidler kræver autorisation

Køb af plantebeskyttelsesmidler kræver autorisation

Køber du plantebeskyttelsesmidler til professionelt brug? Så skal du have en MAB autorisation. Fra 1.juli 2016 blev der nemlig indført en autorisationsordning for plantebeskyttelsesmidler til professionelt brug, som betyder, at alle der køber, sælger eller anvender plantebeskyttelsesmidler professionelt, skal have en autorisation. Der er lavet en indfasningsperiode frem til den 1. juli 2020, hvor det er gratis at oprette den første autorisation.

Sådan får du autorisation

Forudsætningerne for at opnå autorisation er, at du har sprøjtebevis eller sprøjtecertifikat og har været på opfølgningskursus inden for de sidste 4 år. Er det mere end 4 år siden, du gennemførte et af de tre kurser, skal du gennemføre et opfølgningskursus, før autorisationen kan opnås.

Har du taget sprøjtecertifikat eller deltaget i et opfølgningskursus inden for de sidste 4 år, er det registreret i MAB’s system, og der vil derfor nemt kunne laves en autorisationsansøgning. Det kræver blot, at du bruger din private NemID.

Autorisation kan hæftes på CVR-nr.

Har du behov for det, kan din autorisation hæftes på et CVR-nr. Vær dog opmærksom på, at det skal være CVR-nummeret på din bedrift og ikke CVR-nummeret på det grovvareselskab, der bliver handlet ved. Centrovice anbefaler som hovedregel ikke, at medarbejdere hæfter deres autorisation til et CVR-nr.

Tro- og loveerklæring kan erstatte elektronisk autorisation

Som alternativ til den elektroniske autorisation kan der frem til 1. juli 2020 udfyldes en tro- og loveerklæring på papir, som skal foreligge udskrevet og underskrevet i tilfælde af kontrol. Du kan få udleveret en tro- og loveerklæring klar til udfyldelse ved din planteavlskonsulent.

Nyttige links

Autorisation samt tro- og loveerklæring kan hentes via Miljøstyrelsens hjemmeside. Her kan du desuden læse, hvordan du benytter Miljøstyrelsens Autorisationssystem til brug af Bekæmpelsesmidler (MAB).

Er du i tvivl?

Kontakt juniorkonsulent Lennart Banke eller planteavlsassistent Vibeke Nepper, hvis du har spørgsmål vedr. MAB autorisationsordningen, eller brug for hjælp til at blive registreret.
Centrovice kan naturligvis også hjælpe dig med at bestille en autorisation. Det sker til en fast pris på 250 kr. pr. autorisation.

Spørgsmål vedr. pesticidlovgivning kan rettes til din planteavlskonsulent.

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve