Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Rådgivning  →  Planteavl herunder grovfoder  →  Aktuelt  →  Har du lus? Vi hjælper dig med at finkæmme dine marker

Har du lus? Vi hjælper dig med at finkæmme dine marker

En del landmænd oplevede store problemer med havrerødsot i vintersædsmarkerne i 2015.
Særligt i tidligt såede marker, som ikke blev sprøjtet mod lus eller blev sprøjtet på det forkerte tidspunkt, blev udbyttetabet betydeligt. Og enkelte marker blev sågar sået om.

Skader efter havrerødsot kan koste dyrt, men kan heldigvis undgås eller minimeres, hvis du er opmærksom på luseangreb i efteråret.

Gode grunde til at holde øje med vintersæden i 2016
Vi finder allerede nu lus i marker med spildkorn, så der er god grund til at holde ekstra godt øje med de nysåede vintersædsmarker.

Det kan være fristende at udskyde såningen og derved prøve at undgå luseudfordringerne. Hvis såforholdene er gode i begyndelsen af september, er løsningen dog ikke at lade såmaskinerne holde stille og risikere, at det bliver pladdervådt i den sidste halvdel af september. Vintersæd skal etableres, når der kan laves et godt såbed, og endvidere kan tidlig sået vintersæd erstatte pligtige afgrøder. Løsningen er derimod at erkende de risici, der er ved tidlig såning – og så gøre noget ved det!

Lad os holde øje med din vintersæd
Hvis du tilmelder dig ’Lusetjek’, foretager Centrovices planteavlskonsulenter et ugentligt tilsyn
i hverdage i perioden ultimo september til 10. november. Bekæmpelse af bladlus skal nemlig
udføres på det rigtige tidspunkt for at have den ønskede effekt, og at tjekke marken for bladlus er den mest effektive måde at time sprøjtningen korrekt på.

Ved et ’Lusetjek’ tjekker vi dine marker, der hvor der er størst risiko for at finde lus, dvs. langs hegn i lavninger og hvor der er gode læforhold for lusene. Efter hvert besøg sender vi dig en SMS eller mail med den strategi, vi anbefaler. Vurderer konsulenten, at der er behov for det, vil du desuden blive kontaktet pr. telefon. Uanset tilmelding til dette tjek opfordres du også selv til løbende at tilse dine marker for lus i efteråret.

Hvad koster overvågningsbesøgene?
Prisen er kun 75 kr. pr. ha vintersæd. Der betales for mindst 25 ha.

Tilmeld dig nu
Tilmeld dig hurtigst muligt til din planteavlsrådgiver. Overvågningsbesøgene sker løbende. Konsulenten fastlægger selv ruten og varigheden afhænger af det aktuelle behov i vintersæden.

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve