Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Rådgivning  →  Planteavl herunder grovfoder  →  Aktuelt  →  Få din rapsmark overvåget netop nu

Få din rapsmark overvåget netop nu

Rapsmarkerne går nu ind i den kritiske periode, da rapsen lige nu spirer og er sårbar de næste 4-6 uger. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på, om noget i marken ødelægger dit udbytte.

5 af Centrovices planteavlskonsulenter kører i øjeblikket rundt og overvåger rapsmarker. De beretter om, at de lige nu bl.a. ser spildkorn og gnav fra skulpesnudebiller. Ligeledes ser de tilfælde af rapsjordlopper – særligt, hvor frøene ikke er bejdset med Cruiser, som beskytter planterne mod jordlopper og lidt mod andre skadedyr i den første tid efter fremspiring.

Med den kommende tids regn og ustadige vejr forventes der en forøgelse af snegle i marken. Der bør derfor forebygges mod snegleangreb på mange lokaliteter i den nærmeste fremtid.

Der er altså god grund til at være opmærksom på, hvad der er aktuelt i rapsmarken. Skader de første uger efter fremspiring kan sjældent kompenseres, og det medfører økonomiske tab.

Rapsovervågning

Centrovices konsulenter tilbyder at overvåge din rapsmark, tjekke op på gødningsstatus og anbefale en strategi for, hvordan du får det optimale ud af din raps. Overvågningen sparer dig for omkostningstunge skader og optimerer dit udbytte.

Konsulenterne kører frem til 10. oktober eller efter dit behov – så det er ikke for sent at tilmelde sig.

Se mere om Rapsovervågning 2015.

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve