Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Rådgivning  →  Planteavl herunder grovfoder  →  Aktuelt  →  Er det i år du skal graduere såsæd?

Er det i år du skal graduere såsæd?

Det er blevet tid til efterårssåningen, og derfor bør du overveje, om det er i år, at graduering af såsæd skal indgå på dine marker som virkemiddel til at opnå højere udbytter og mere ensartede marker.

Helt konkret så handler det om, at der i pletter med dårlig fremspiring, typisk bakketoppe og lerpletter, skal sås mere udsæd. Dette betyder også, at der skal skrues ned for udsædsmængden der, hvor du har lavninger og sammensåninger. Du bør også være opmærksom på, at snegle og vejrforhold kan have indflydelse på, om der skal justeres på udsædsmængden på din mark. At have en mere ens mark kan også være til stor gavn senere i processen i forhold til gødningstildeling og vækstregulering.

Bliv klogere på graduering af såsæd i videoen nedenunder, hvor Christian Bang fortæller hvorfor og hvordan, han bruger variable udsædsmængder i jagten på højere udbytte.

 

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve