Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Rådgivning  →  Planteavl herunder grovfoder  →  Aktuelt

Aktuelt

Husk kalenderen 2019

Vi nærmer os det nye år med hastige skridt, og en ny kalender må der til.
Derfor ligger kalenderen for 2019 nu klar til dig i receptionen og venter bare på, at du husker den næste gang, du besøger os.

Læs mere »

6. december 2018

Tilbagebetaling til tidligere sukkerroeavlere

Der er i årene 1999/2000 og 2000/2001 opkrævet for meget i produktionsafgift på sukker.
Landbrugsstyrelsen er i gang med at udbetale afgiften incl. renter, men man har ikke tilstrækkelige oplysninger på en række avlere.

Du kan derfor udfylde og maile/indsende en samtykkeerklæring til Land Læs mere »

19. november 2018

L&F inviterer til Regionsmøde Planteavl på Centrovice

Landbrug & Fødevarer, Planteproduktion inviterer til regionale møder rundt omkring i landet. På Fyn afholdes mødet torsdag den 29. november kl. 19-22.00 hos Centrovice.

På aftenen kan du blandt andet høre mere om arbejdet i sektorbestyrelsen, det faglige og politiske arbejde hos SEGES Læs mere »

30. oktober 2018

Det frister at så vintersæden tidligt

Det seneste år frister til at så vintersæden tidligt. Sidste efterår var meget vådt, og der var mange, som måtte opgive at så al den planlagte vintersæd. Og ovenpå det meget våde efterår, så har vi haft et ekstremt tørt forår og en ekstrem tør sommer, som er gået hårdt ud over vårs Læs mere »

12. september 2018

Video: Bekæmp rajgræsukrudt med de rigtige metoder

Kæmper du med rajgræs i dine vintersædsmarker?
I vores forsøgsmark med rajgræs i vinterhvede og vårkorn undersøger vi, hvordan såtid, sædskifte og jordbearbejdning påvirker og nedbringer fremspiring af rajgræs.

Vi har lavet en film, hvor planteavlskonsulent, Mads Munkegaard fortæller Læs mere »

5. september 2018

Vi hjælper dig med formidlingen, hvis du vil købe eller sælge halm eller grovfoder

De mange ugers tørke giver mangel på både halm og grovfoder. Derfor oprettede vi i sidste uge en halmbørs, og nu følger vi trop med grovfoder. Konkret har vi oprettet to opslag på Centrovices Facebookside, hvor du i kommentarfeltet kan angive, om du efterspørger eller sælger henholdsvis hal Læs mere »

26. juli 2018

Husk at overholde reglerne for opbevaring af halm – ekstra vigtigt i tørken

Beredskabsstyrelsen har fastsat en række regler for opbevaring af halm i markstakke. Få bl.a. opfrisket afstandskravene til skel, veje, bygninger og andre halmstakke i denne folder: Regler for halmstakke. Læs mere »

26. juli 2018

Sådan undgår du bedst høstbrande

De ekstremt tørre forhold har medført stor risiko for høstbrande, en enkelt gnist er alt, hvad der skal til for at antænde marken. Derfor er det vigtigt, at du er forberedt på, at det også kan ske på din ejendom og tager nogle ekstra sikkerhedsforanstaltninger, hvis uheldet skulle være ude.
Læs mere »

25. juli 2018

Brak må udnyttes til foder fra 20. juli

Allerede i morgen d. 20. juli lemper Landbrugsstyrelsen reglerne for udnyttelse af MFO-brakarealer til foder. Det betyder, at du må afgræsse eller tage slæt til foder på marker med MFO-brak. Selvom arealet afgræsses eller høstes, mister arealet ikke sin status som brak i forhold til kravet Læs mere »

19. juli 2018

Halmbørs

Tørken giver mangel på halm, og vi har derfor valgt på Centrovice’s Facebook side at oprette et opslag, hvor halm kan formidles. I opslaget kan du skrive, hvis du sørger halm eller har halm at sælge.

Hvis du gerne vil købe eller sælge halm, men ikke har Facebook, så ring til en af vores p Læs mere »

16. juli 2018

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve