Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Rådgivning  →  Planteavl herunder grovfoder  →  AfgrødeNyt  →  Det si'r kunderne

AfgrødeNyt holder mig opdateret

Kjeld Vædele Poulsen er planteavler og dyrker knap 60 ha jord på Østergård ved Staurby. Læs med her og find ud af, hvorfor han har fået AfgrødeNyt, lige så længe han kan huske.

Hvor længe har du fået AfgrødeNyt?

Det tror jeg faktisk, jeg har fået lige så længe det har eksisteret. Jeg kan næsten ikke huske, at jeg ikke har fået det, så det er en del år efterhånden.

Får du AfgrødeNyt som papirversion eller på mail?

Jeg få det på mail, og det fungerer fint, synes jeg. Når det kommer på mailen, går jeg bare ind og printer de sider, jeg skal bruge. Det går nemt.

Ville det ikke være nemmere at få det sendt direkte med posten?

Nej, det synes jeg ikke. Det er nemt at have med at gøre på den her måde. Så kan jeg printe lige præcis de sider, jeg skal bruge. Og indholdet er jo det samme.

Og så kan jeg jo tage siderne med ind i sengen eller med i traktoren, hvor jeg skal bruge det. Det ligger også gerne nede i kemikalierummet. Der har jeg det liggende fremme, når vi når hen til den tid, hvor vi forårssprøjter.

Læser du både artiklerne og tabellerne?

Vi har gerne lavet en sprøjteplan allerede om vinteren, men det er jo ikke altid, den holder helt. Så jeg bruger AfgrødeNyt til at holde mig fuldt opdateret. Allermest hvis der er en speciel sygdom, f.eks. en svampesygdom, som vi skal holde øje med.

Betyder det, at du bruger du AfgrødeNyt som en slags tjekliste?

Ja, det kan man godt sige. Det vigtigste er jo, at vi får sprøjtet på det rigtige tidspunkt. Og det får jeg vejledning til i AfgrødeNyt.

Kunne du ikke få den information et andet sted?

Jo, det kunne jeg. For eksempel fra mit kemikaliefirma. Og så var den gratis. Men når jeg har fået lavet min markplan hos Centrovice, og vi så får AfgrødeNyt, så passer tingene sammen. Mit kemikaliefirma ville sikkert anbefale mig at bruge nogle andre midler. De skal jo have solgt nogle af deres produkter. Min planteavlskonsulent anbefaler de samme midler, som de gør i AfgrødeNyt, og det gør det let at have med at gøre.

Betyder det noget for dig, at AfgrødeNyt er uvildig rådgivning?

Ja, det gør det da. I AfgrødeNyt er der som regel priser på midlerne, og det spiller jo en stor rolle, hvis vi kan få et middel, der gør det samme til en billigere penge. De priser, de har med i AfgrødeNyt, kan selvfølgelig kun være vejledende, men de ligger jo nogenlunde indenfor rammerne. Det er en god rettesnor.

Vil du anbefale andre landmænd at abonnere på AfgrødeNyt?

Ja, det vil jeg. Jeg synes, at jeg selv har været god til at passe mine marker, men nogle gange taler man med bønder, som ikke kan lave noget som helst i marken, uden at de skal have en konsulent med, og sådan skal det jo helst ikke blive. Men det kan være vigtigt nok at få de gode råd på det rigtige tidspunkt, og i AfgrødeNyt bliver der fulgt op hele tiden: Nu skal du ud og sprøjte mod glimmerbøsser. Nu skal du huske at se efter dét eller dét. Nu skal du holde øje med svampene på byggen. Og hvor mange procent svampe skal der lige være, inden vi begynder at sprøjte? Det er godt at blive mindet om.

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve