Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Rådgivning  →  Planteavl herunder grovfoder  →  AfgrødeNyt  →  AfgrødeNyt - login

AfgrødeNyt – login

AfgrødeNyt uge 28 2018 - samlet til print

AfgrødeNyt uge 28 2018 – samlet til print Læs mere »

11. juli 2018

Aktuelt nyt

Det er stadig tørt, rigtig tørt derude. Høsten af vinterbyg er i fuld gang og snart følger andet korn og vinterraps. Udbytterne skuffer og der er helt sikkert en del uudnyttet kvælstof tilbage i jorden mange steder. Derfor er efterafgrøder rigtig vigtige i år, så du kan få samlet kvælstoff Læs mere »

10. juli 2018

Etablering af Vinterraps

Etableringen er afgørende for udbyttepotentialet i vinterraps. Der er mange ting, der skal lykkes for at etableringen og væksten de første par måneder bliver optimal.

I vores område er det optimale tidspunkt for at så vinterraps 10.-25. august. Senere såning kan, især på kølige lokalite Læs mere »

10. juli 2018

Ukrudtsbekæmpelse i vinterraps

Planlæg din ukrudtsbekæmpelse før såning af vinterrapsen og gør det med udgangspunkt i dit kendskab til de enkelte markers ukrudtsflora. Her kan notater fra tidligere år i Farm Tracking eller andet sted være en stor hjælp.
Strategi og muligheder
De mest betydende ukrudtsarter i vinterraps Læs mere »

10. juli 2018

Bekæmpelse af rapsjordlopper i vinterraps

Det meste rapsudsæd er ikke længere bejdset med skadedyrsmidler. Det skyldes, at aktivstofferne i bejdsen Cruiser RAPS er blevet forbudt i hele EU, da de udgør en risiko for bier. Derfor er det meget vigtigt i år at være opmærksom på angreb af rapsjordlopper lige fra rapsens fremspiring.

D Læs mere »

10. juli 2018

AfgrødeNyt uge 27 2018 - samlet til print

AfgrødeNyt uge 27 2018 – samlet til print Læs mere »

4. juli 2018

Aktuelt nyt

Vi er gået ud af juni med det højeste tørkeinddeks, som DMI nogensinde har beregnet for denne årstid. Det betyder desværre, at mange har lave forventninger til udbytterne i bl.a. korn og raps. Kvægbrugene er også hårdt ramt af tørken, og derfor opfordrer vores kvægbrugsafdeling til ikke at Læs mere »

3. juli 2018

Bygfluer - et nyt skadedyr i hvede

For bare et par år siden blev bygfluen betegnet som et sjældent skadedyr. Det har desværre ændret sig. I år har vi fundet mange bygfluelarver i sent sået vårhvede og i sene sideskud i vinterhvede. Der er ingen muligheder for bekæmpelse nu, men det er vigtigt at undersøge, om du har marker, Læs mere »

3. juli 2018

Gammauglelarver i hestebønner

Der er de seneste dage meldt om gnav fra gammauglelarver i enkelte hestebønnemarker fordelt i hele Danmark heraf én ved Otterup på Fyn. Du bør derfor holde øje med evt. angreb. I pletter af en mark på Bornholm var der ingen blade tilbage på hestebønnerne. Gammauglelarver angriber ikke bare Læs mere »

3. juli 2018

Karakter for foderværdi i kornsorter

Det er svært at sammenligne de enkelte sorter mht. foderværdi, da det grundet store omkostninger kun er de vigtigste kornsorter fra SEGES og Tystoftefondens fælles sortsafprøvning, der analyseres hvert år for foderværdi til svin og diegivende søer. Der er stor forskel på niveauet af FE melle Læs mere »

3. juli 2018

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve