Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Rådgivning  →  Planteavl herunder grovfoder  →  AfgrødeNyt  →  AfgrødeNyt - login

AfgrødeNyt – login

Hvordan kontrolleres efterafgrøderne?

Af Hanne Pontoppidan (hap@centrovice.dk).

Igen i år kontrolleres efterafgrøderne, både græsudlæg udlagt i foråret og efterafgrøder etableret omkring høst, efter ’trappemodellen’. Det nye er, at manglende pligtige efterafgrøder kan udløse bøde, samt KO, hvor vi dog endnu ikke kender Læs mere »

13. september 2019

AfgrødeNyt uge 37 2019 - samlet til print

AfgrødeNyt uge 37 2019 – samlet til print Læs mere »

11. september 2019

Aktuelt nyt

Af Hanne Pontoppidan (hap@centrovice.dk).

Det har været en våd uge, og mens vi venter på, at markerne bliver klar til at så vintersæd, så kan en gennemgang af kemirummet være en god idé. Vi hører nemlig, at der er kontrol af bl.a. dyser, kemikalierum, sprøjtejournaler mm i øjeblikket, Læs mere »

10. september 2019

Vækstregulering af vinterraps

Af Michael Wang Lønbæk (mwl@centrovice.dk).

Sen såning flere steder på Fyn og regn gør behovet for vækstregulering af vinterraps mindre end sidste år, da vækstregulering kun er aktuel i kraftige og tidligt såede marker. Mildt vejr, god næringsstofforsyning og højt plantetal kan også g Læs mere »

10. september 2019

Dosering af glyphosat før såning

Af Hanne Pontoppidan (hap@centrovice.dk).

I pløjefri marker anbefaler vi altid en sprøjtning med glyphosat før opharvning til såning eller før direkte såning for at bekæmpe ukrudt. I marker, hvor der pløjes, vil en god pløjning få nyfremspiret og etableret ukrudt bekæmpet, men i sammen Læs mere »

10. september 2019

Få et bedre overblik over drænenes placering

Af Søren Boe Madsen, Miljørådgiver (sbr@centrovice.dk).

Konvertering af dine gamle drænkort til et samlet digitalt kort, kan gøre det nemmere at lokalisere dine dræn, når de skal renses eller vedligeholdes.

Du kan samle alle dine drænkort i en fil, der kan vises på din smartphone, tab Læs mere »

10. september 2019

Satellitbaseret kontrol af dine marker

Af Hanne Pontoppidan (hap@centrovice.dk).

Landbrugsstyrelsen har i år indført satellitbaseret kontrol med aktivitetskravet på markerne. Aktivitetskravet kan opfyldes ved, at der dyrkes 1-årige afgrøder, eller for græsarealer ved, at de enten slås eller afgræsses.

Landbrugsstyrelsen har Læs mere »

10. september 2019

Vigtige datoer

15. maj – 15. september: arealer med omdriftsgræs skal være så tørre og have en sådan beskaffenhed, at de kan afgræsses eller udnyttes til slæt.
1. juni – 25. september: græs i omdrift og permanent græs skal slås mindst en gang. Slåning kan erstattes af afgræsning.
11. juni – 3 Læs mere »

10. september 2019

AfgrødeNyt uge 36 2019 - samlet til print

AfgrødeNyt uge 36 2019 – samlet til print Læs mere »

4. september 2019

Aktuelt nyt

Af Hanne Pontoppidan (hap@centrovice.dk).

Jordtemperaturen ligger på en 16-18 grader i vores område. Såning af vinterbyg og rug bør vente til jordtemperaturen er under 15 grader, men med den vejrudsigt, der er, så er jordtemperaturen nok faldet, når det igen bliver såvejr. Men lad nu være Læs mere »

3. september 2019

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve