Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Rådgivning  →  Økologi  →  Aktuelt  →  Søg tilskud til teknologier til økologisk landbrug

Søg tilskud til teknologier til økologisk landbrug

Der kan nu søges tilskud til investeringer i nye teknologier på økologiske bedrifter gennem tilskudsordningen Økologisk Investeringsstøtte 2016. Tilskudsordningen er åben for ansøgninger fra 1. november 2016 til 17. januar 2017, og puljen er på 40,5 mio. kr.

Formålet med tilskudsordningen er at øge den økologiske produktion inden for seks indsatsområder:

  • Svin
  • Kvæg
  • Frugt, bær og grønt
  • Planteavl
  • Æg og fjerkræ
  • Får og geder

Tilskudsberettigede teknologier

Aarhus Universitet har sammensat en liste med tilskudsberettigede teknologier, der er relevante for økologiske bedrifter. Man kan f.eks. søge støtte til fodertrug, der reducerer foderspild for optimal foderøkonomi, eller en skrælplov for økologisk reduceret jordbearbejdning.

Se listen med de tilskudsberettigede teknologier her

NaturErhvervstyrelsen prioriterer ansøgningerne ud fra listen. Der kan kun søges tilskud til teknologier, der fremgår af listen.

Ikke-økologer kan også søge tilskud

Er man i gang med at omlægge – har har man planer herom – kan der også søges tilskud. Det kræver dog, at man har søgt om autorisation som økologisk producent. Derpå vedlægger man en kopi af ens autorisationsansøgning, når der søges tilskud gennem Økologisk Investeringsstøtte-puljen. Der er krav om, at man skal have fået sin autorisation, inden man kan anmode om første udbetaling.

Søg via Tast Selv-service

Ansøgninger om tilskud sker via Tast Selv-service. Ved at søge via Tast Selv-service bliver man gjort opmærksom på, hvis der er fejl og/eller mangler i ansøgningen, så man er sikker på at få alle relevante dokumenter med.

Er du interesseret i nye teknologier til din bedrift?

Har du spørgsmål til ordningen, eller vil du gerne vide mere om de nye teknologier, er du velkommen til at kontakte økologikonsulent Diana Boysen Poulsen eller energirådgiver Søren Warberg.

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve