Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Rådgivning  →  Økologi  →  Aktuelt  →  Økologisk biogaslinje kan være med til at sikre økologien på Fyn

Økologisk biogaslinje kan være med til at sikre økologien på Fyn

Nature Energy arbejder i skrivende stund på at starte en økologisk linje op på biogasanlægget på Midtfyn. Anlægget skal bl.a. ”fodres” med økologisk kløvergræs, og derfor søges der nu leverandører blandt de fynske økologer, som til gengæld kan få afgasset gylle retur.

I 2021 forventes der nye regler på gødningsområdet, som betyder, at mængden af konventionel husdyrgødning, som man som økolog kan bruge, reduceres. Og da Fyn ikke er så husdyrtæt, når det kommer til økologiske husdyrbesætninger, så er det vigtigt, at vi får sikret næringsstofferne på anden vis.

-Denne økologiske biogaslinje er en rigtig god mulighed for at sikre gødning til fynske økologer Derfor er det vigtigt, at vi får startet det op nu, så vi kan få fremtidssikret økologien på Fyn, udtaler økologikonsulent Diana B. Poulsen.

Deadline nærmer sig
Hvis man ønsker at blive leverandør, så skal man inden 1. april have underskrevet leverandørkontrakten, som kan fås ved henvendelse til Diana B. Poulsen.

Fakta:
Når økologen afleverer 1 kg N i kløvergræs kommer der 2,8 kg N retur i afgasset gylle.

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve