Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Rådgivning  →  Økologi  →  Aktuelt  →  Møde på dyrskuet: hør om mulighederne med bæredygtig markrobot

Møde på dyrskuet: hør om mulighederne med bæredygtig markrobot

Bæredygtig markrobot giver blandt andet mulighed for økologiske højværdiafgrøder

Udfordringen med nogle økologiske højværdiafgrøder, som eks. sukkerroer, er, at ukrudts­bekæmpelsen kræver uforholdsmæssigt meget manuelt og dermed bekosteligt arbejde.

Med en markrobot, som ovenikøbet er både bæredygtig og CO2 neutral, er det nu muligt at dyrke økologiske højværdiafgrøder, fordi robotten angiveligt både kan så og rense imellem og i rækken automatisk, solcelledrevet og GPS-styret.

Hans Erik Jørgensen og Kirsten Rasmussen fra Risbjerg Landbrug har investeret i sådan en markrobot af mærket Farmdroid. Den har de venligst udlånt til Centrovice under Det Fynske Dyrskue, hvor robotten kan ses på Centrovices stand (RS 19-21).

Det kan den, fordi Centrovice på standen har fokus på bæredygtighed, der ses som et naturligt element i fremtidens landbrug

Interesserede landmænd, der vil se og høre om Farmdroid robotten og Risbjerg Landbrugs erfaringer med at bruge den i praksis, er velkomne til møde i teltet på Centrovices stand (stand RS 19- 21): lørdag den 15. juni kl. 10.00.

Ud over Hans Erik Jørgensen og Kirsten Rasmussen vil Kristian Warming fra Farmdroid, som producerer robotten, der er den første danskproducerede bæredygtige markrobot, fortælle om fordele, muligheder og begrænsninger ved Farmdroid robotten, set fra producentens vinkel.

Der vil selvfølgelig være mulighed for at stille spørgsmål til både Hans Erik Jørgensen, Kirsten Rasmussen og Kristian Warming, ligesom der vil være mulighed for at sparke dæk og se maskinen på nærmeste hold på standen.

Økologikonsulent Diana Boysen Poulsen er ordstyrer ved mødet, og interesserede kan få en snak om økologi eller omlægning til økologi med Diana før eller efter mødet.

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve