Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Rådgivning  →  Økologi  →  Aktuelt  →  L&F: Fornuftigt med fokus på økologieksport og omlægning

L&F: Fornuftigt med fokus på økologieksport og omlægning

Økologiske fødevarer bliver revet ned fra supermarkedernes hylder og landmændene står i kø for at omlægge til økologi. Derfor er det helt rigtigt at Miljø- og fødevareministeren nu vil afsætte 90 mio. kroner til at fremme eksporten og støtte omlægning til økologi. Det mener Landbrug & Fødevarer

Danske virksomheder mangler økologisk svine- og oksekød og japanske forbrugere betaler gerne 50 kroner for en pose dansk økologisk müsli. Eksporten stiger og det samme gør landmændenes interesse for at lægge om til økologisk drift. Derfor er det helt rigtigt at Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen nu vil bruge de 90 millioner kroner fra Fonden for økologisk landbrug til primært at styrke både økologisk eksport og landmændenes mulighed for at lægge om til økologi. Det mener økologichef i Landbrug & Fødevarer, Kirsten Lund Jensen.

– Det er rigtig godt at der fastholdes fokus på at øge den økologiske eksport. Både de eksisterende og kommende økologiske landmænd er meget afhængige af at det er en betalingsvillighed for de økologiske varer, hvis det skal være en god forretning at producere økologisk. Det er en rigtig fornuftig strategi når man gerne vil holde fast i en markedsbaseret vækst, siger hun.

Ifølge Miljø- og fødevareministeriet skal de 90 mio. kroner til økologi som blev afsat i forbindelse med fordeles sådan, at 27 mio. kroner går til eksportfremme og 26 mio. kroner til national afsætning. Midlerne kan bruges til for eksempel forbrugeroplysning om økologi, markedsføringstiltag rettet mod forbrugerne og detailhandlen, events og virksomheders deltagelse på fødevaremesser i Danmark. Derudover er det besluttet at hæve midlerne til blandt andet omlægningstjek fra 13 mio. til 17 mio. kr. over de næste tre år. Det glæder økologichefen.

– Rigtig mange landmænd overvejer lige nu, om de skal lægge om og der er kø til de såkaldte omlægningstjek, hvor landmændene kan få en vurdering af, om deres bedrift kan lægges om til økologi. Derfor skal man blive ved med at understøtte såvel øget omlægning som en positiv markedsudvikling både herhjemme og i udlandet, så landmændene kan sikre sig, at deres produkter kan afsættes, siger Kirsten Lund Jensen.

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve