Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Rådgivning  →  Miljø og natur  →  Aktuelt

Aktuelt

Søg tilskud til minivådområder senest 30. april

Går du med overvejelser om et minivådområde, så er det NU, det er tid at få fat i en oplandskonsulent og få afprøvet ideen.

Efter en måned med koks i ansøgningssystemet er det nu muligt at søge om tilskud til minivådområder hos Landbrugsstyrelsen.

– Opland Læs mere »

12. april 2019

Søg om tilskud til minivådområde nu

Ny ansøgningsrunde åbner
Går du og overvejer at etablere et minivådområde, er det nu, du skal i aktion. Den nye ansøgningsrunde er åben fra 1. marts – 30. april 2019.

Ordningen er 100 % finansieret af EU-midler, og de knaster, som nogle landmænd oplevede i 2018-ordningen, er stort set Læs mere »

1. marts 2019

En-dagskursus giver autorisation til selv at bekæmpe rotter

Miljøstyrelsen har nu åbnet op for muligheden for, at man selv kan bekæmpe rotter på egen erhvervsejendom. De sidste bestemmelser er på plads, og nu kan Centrovice i samarbejde med Nomus tilbyde de længe efterspurgte kurser i autorisation til at udføre rottebekæmpelse på egen erhvervsejendo Læs mere »

18. januar 2019

Send krypterede mails til Centrovice her fra hjemmesiden

Det er et lovkrav fra datatilsynet, at mails, der indeholder personlige oplysninger eksempelvis om økonomiske forhold, CPR nummer, sygdom eller andre personlige forhold, SKAL sendes krypteret fremover.  Og hvordan gør man så det?

Det kan man gøre fra vores hjemmeside ved at gå ind under men Læs mere »

14. januar 2019

Hvilken julegave giver man til landmanden, der har alt?

Vi oplandskonsulenter ved, at du er landmanden, der har næsten alt, og hvad kan man så finde på at ønske sig i julegave?

Her er muligheden for en gave, der viser godt landmandskab, gør noget godt for miljøet, og ikke mindst giver et vigtigt og påskønnet bidrag til, at dansk landbrug kan b Læs mere »

19. december 2018

Vandløb i vandplanerne i høring nu

Afgrænsningen af små vandløb er i høring nu og frem til 25. januar
Det er vigtigt at melde ind nu, hvis man mener, at små vandløb på ens arealer er fejlagtigt taget med – dvs. hvis de er flade, smalle, gravede, eller har ringe økologisk potentiale.

Afgrænsningen og udpegning af vandl Læs mere »

11. december 2018

Tjek på landmand.dk, om et minivådområde er relevant på din ejendom

En ny service på landmand.dk viser dig, om det er relevant at placere minivådområder på din ejendom og i hvilke marker.

Når du i disse dage logger ind på landmand.dk, vil der automatisk poppe en boks op, hvis det ser ud til at være muligt at placere et minivådområde på din jord. Ved at Læs mere »

11. oktober 2018

Påvirker de nye Natura 2000-arealer dig?

Der er sket en grænsejustering af Natura 2000-områderne, og det betyder, at nye 30.900 ha er udpeget, mens andre 29.900 ha er taget ud. Det er konsekvensen af en politisk beslutning om, at der skulle udpeges nye arealer i samme omfang, som arealer udgik.
Påvirkes dit husdyrbrug negativt af juste Læs mere »

6. september 2018

Afklaring på kursus i rottebekæmpelse på egen ejendom

Miljøstyrelsen har nu udarbejdet den længe ventede vejledning for det 1-dagskursus, der skal give landmænd den R2-autorisation, der giver mulighed for selv at udføre rottebekæmpelse.

Det betyder også, at der nu arbejdes på at finde dygtige undervisere og få sat et godt kursus sammen, som Læs mere »

6. august 2018

Ny anmeldeordning for opførelse af gyllebeholdere mv.

Fra 1. august er der igen indført en anmeldeordning til opførelse af gyllebeholdere og andre gødningsopbevaringsanlæg. Det betyder, at husdyrbrug kan få lov at opføre en ny gyllebeholder mv., uden det kræver en fuld miljøgodkendelse. Der er dog krav om at en række betingelser til bl.a. afst Læs mere »

30. juli 2018

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve